Jaké novinky připravil MindOK na duben

Od začátku dubna je u nás k dostání další hra z rodiny Carcassonne. MindOK vydal Děti z Carcassonne, která je určena dětem od čtyř let a jejich rodičům - dospělým. Hru si zahrajete ve dvou až čtyřech hráčích. Kartičky i figurky jsou větší než u předešlých verzích, díky tomu se s nimi lépe manipuluje. Cíl hry je také jednodušší. Zvítězí ten, kdo umístí na herní plán všechny své figurky. Hra tak odpovídá potřebám dětí, kterým je především určena. Kartičky zobrazují krajinu kolem hradu, která je protkána cestičkami a domečky a je na nich mnoho nejrůznějších zvířátek. Hra by tak mohla potěšit všechny rodiče menších dětí, které ještě nevyrostly natolik, aby si s nimi zahrály Agricolu či Vikingy :-)

V aktuální nabídce MindOKu je také osvědčená karetní hra Ligretto, a to v červené, zelené i modré variantě. Jedna sada je pro 2-4 hráče. Pokud spojíte různé sady, můžete hrát až ve 12 hráčích. Hra je jednoduchá, rychlá a akční. Všichni hrají najednou. Cílem je vyložit co nejvíce karet stejné barvy v pořadí od 1 do 10 doprostřed stolu a vypotřebovat jako první hromádku Ligretto.

Během dubna se všichni, kdo ještě nemají Agricolu, mohou těšit na nové vydání. MindOK upozorňuje, že cena bude o něco vyšší, ale to je dáno většími výrobními náklady. Hra však za to stojí. Příznivci her Uwe Rosenberga, autora Agricoly, se již nemohou dočkat českého vydání jeho poslední hry Le Havre. Vypadá to, že se dočkají v druhé polovině dubna. Také jednoduché karetní hry se vzdělávacím efektem "Kde leží Uppsala?", "Kde leží Kotěhulky?" budou během dubna opět k dispozici.

Odkazy:

***

Žádné komentáře: