Cesta domů potěší i pomůže

Desková hra Cesta domů

Počet hráčů: 2-6.
Doporučený věk: od 5 let.
Délka hry: 30 minut.
Autoři: Ondřej Lednický, Vojtěch Kozlík.
Výtvarné zpracování: Martina Špinková.
Rok vydání: 2006.
Vydalo: Hospicové občanské sdružení Cesta domů.
Obvyklá cena: 489 Kč (výtěžek z prodeje je určen na provoz Domácího hospice Cesta domů).
Herní systém: pokládání kartiček na hráčskou desku, smlouvání mezi hráči.
Čeština: kompletně česká hra.

V říjnu vyšla nová originální česká hra Cesta domů. Určena je pro 2 až 6 hráčů. Hrát ji může celá rodina, i ta s menšími dětmi, protože neobsahuje žádné texty a má jednoduchá pravidla. Hra obsahuje hrací desku pro každého hráče a obrázkové kartičky, které si každý na svou desku přikládá - s dopravními cestami (železnice, silnice, sníh, pěšina) a dopravními prostředky (vlak, autobus, loď, letadlo, lyže). Jak napovídá název hry, úkolem hráčů je najít cestu domů. Vyhraje ten, komu se to podaří jako prvnímu.

Hráči si nejprve sestavují náhodné cesty domů. Každý pak cestuje tak, že přikládá kartičky příslušných dopravních prostředků na karty s dopravními cestami. V ruce však má vždy jen dvě karty, takže nemusí mít ten správný dopravní prostředek. Aby správnou kartičku získal, musí začít smlouvat s ostatními hráči či směnit některou ze svých karet s bankem. Jinak se nepohne z místa a ostatní budou rychlejší.

Banner Cesta domůNa hře je třeba ocenit její jednoduchost a komunikaci mezi hráči, ale především vás zaujme svým krásným výtvarným zpracováním. A hodí se i na cestování, zahrajete si ji i třeba v kupé vlaku, kterým pojedete za babičkou nebo na prázdniny, protože pro hru nepotřebujete velký prostor - každý má svou hrací desku u sebe a pytlík s kartičkami může kolovat.

Hru je možné zakoupit ve vybraných knihkupectvích, prodejnách hraček a v internetových obchodech nebo přímo v kanceláři občanského sdružení. Berte to jako dobrý tip na originální vánoční dárek - potěšíte i pomůžete. Více o hře i občanském sdružení se dozvíte na webových stránkách. Už jste si hru vyzkoušeli? Podělte se o své dojmy a připojte svůj komentář k článku.

Odkazy:

***

Žádné komentáře: