Funkenschlag v deluxe verzi pořídíte nyní v akci

Výborná hra Funkenschag (u nás vyšla jako Vysoké napětí), deskoherní klasika od Friedemanna Friese, se předloni dočkala inovovaného vydání v deluxe verzi. Přinesla vylepšenou grafiku a herní komponenty. Především ale má upravený herní plán. Na jedné straně je mapa celé Evropy, na druhé pak USA.

Ve specializovaných obchodech ji nyní seženete za akční cenu 690 korun (původně přes 1200 korun). Jeho součástí jsou i česká pravidla. Hru distribuuje Albi.

Pokud hru neznáte, vřele vám doporučuji ji vyzkoušet. Tedy spíše náročnějším hráčům, kteří mají rádi ekonomické strategie. Zahrajete si ji ve 2–6 hráčích. Herní doba se pohybuje mezi 90 až 150 minutami.

V této hře představujete majitele firmy, která dodává elektřinu do měst. Postupně rozšiřujete svou síť, a především stavíte elektrárny, které do ní dodávají elektřinu. Za dodávky totiž inkasujete peníze, které pak investujete do paliva a nových elektráren.


Ve hře je unikátní vyrovnávací systém, který o něco zvýhodňuje hráče, kteří jsou pozadu. Nakupují například levněji palivo. Musíte tedy ve svých plánech zohledňovat i to, v jakém pořadí budete hrát. Hra je díky tomu napínavá až do konce.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: