Novinka: Rozluštěte šifry ve hře Enigma

Právě vychází nová rodinná hra Enigma, kterou připravilo Albi. Hra je určena pro 2–4 hráče od 8 let. Ve hře Enigma hráči prozkoumávají opuštěnou planetu, kde se nachází rozsáhlý systém plazmových rozvodů. Ty jsou zakódovány různými šiframi a hádankami. Komu se podaří rozvody odemknout, získá přístup k netušeným zdrojům energie.

Ve hře Enigma hrají všichni zároveň, řeší různé hádanky. Kdo najde řešení dříve, než se přesype písek v hodinách, může připojit svou kartičku do systému rozvodů Enigma. Úkoly jsou čtyř typů, například sestavit tangram, vyřešit hádanka s potrubím, se čtyřmi hranoly nebo s váhami. Hráči za to obdrží body. Hra končí v kole, kdy některý hráč dosáhne alespoň 15 bodů. Zvítězí ale ten, kdo má na konci bodů nejvíce.

Svým charakterem je Enigma podobná hře Ubongo. Celkově je ale pestřejší. Enigma má jednoduchá pravidla a je rychlá. Přístupná je díky tomu širokému publiku a je vhodná pro rodinné hraní. Pokud rádi řešíte drobné hlavolamy a hádanky, pak tuto hru určitě vyzkoušejte.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: