Novinka: Samurajský meč přichází

Již tento týden si můžete objednat novou karetní hru Samurajský meč, která vychází ze systému populárního Bangu. Hra je určena pro 3–7 hráčů od 8 let. V této hře se stanete Šógunem, ninjou či roninem a bojujete na poli cti. Kromě Šóguna jsou všechny postavy skryté. Na rozdíl od Bangu v této hře nikdo nevypadává. O vítězství rozhodují body cti všech členů týmu, jen ronin hraje samostatně.

Postavy mají své unikátní vlastnosti. Někdo je odolnější, jiný může zahrát více karet zbraní, další si dobírá více karet. Odolnost určuje míru zranění, které postava může utrpět. Kromě odolnosti mají postavy také žetony cti. Pokud o ně někdo přijde, hra končí. Kdo ztratí poslední žeton odolnosti, musí odevzdat žeton cti svému přemožiteli. V následujícím tahu si žetony odolnosti opět doplní.

Samurajský meč je samostatná hra se svou dynamikou. Nejde ale jen o převedení Bangu na nové téma. Hra si zachovává osvědčené prvky, opět poskytuje prostor pro blufování, odhad soupeřů, spolupráci. Jedna partie trvá okolo 40 minut.  

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: