Novinka: Minutová říše

Nejrychlejší převahová hra je již k dispozici také u nás. Minutová říše je určena pro 2–5 hráčů, kteří soupeří o vliv na mapě světa se čtyřmi světadíly. K tomu jim slouží především armády, stavby měst a získané cenné zboží. Pravidla jsou jednoduchá. Hra přitom není triviální, staví vás neustále před rozhodnutí, není přitom čas na váhání.

Herní plán představuje mapu se světadíly rozdělenými na regiony. Všichni začínají ve startovním regionu, v němž mají tři armády. Z něj expandují. Akce hráčům poskytují karty. Hráč na tahu si jednoduše koupí kartu z nabídky, cena je dána pozicí v řadě – první je zdarma, poslední za tři mince. Karty poskytují některou z pěti možných akcí, případně i dvě. Možnosti jsou: přidat nové armády, přesunout armády, přesunout armády i přes moře, postavit město či zničit armádu. Akce se vykonají ihned.

Kromě akce obsahují karty obrázek zboží. Za nashromážděné zboží jsou na konci další body, čím více stejného zboží, tím více bodů. Jinak hráči na konci hry dostávají body za ovládané regiony a kontinenty. Zvítězí ten, kdo má po provedení daného počtu akcí nejvíce bodů (záleží na počtu hráčů).

Minutovou říši si zahrajete již s dětmi od 8 let, ale osloví i náročnější hráče.

Autorem hry je Ryan Laukat ze Salt Lake City, který hry vydává ve svém vydavatelství Red Raven Games. Zároveň si navrhuje i grafiku. Minutovou říši vydal s pomocí Kickstarteru. Mohli jste již slyšet také o jeho další letošní hře City of Iron.

Odkazy:
Související články:
Chcete si hru Minutová říše koupit?
Mindok Minutová říše lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

1 komentář:

michal řekl(a)...

Zajímavá hra. Přišel jsem s tím kdysi do styku na jednom herním víkendu. Musím říct, že na to, jak to vypadá nenápadně, tak je to docela fajn věc. Přemýšlel jsem nad tím, že bcyh si ji pořídil, ale nakonec zvítězila pragmatická stránka. Podobných her mám doma už docela dost a kdybych je chtěl mít všechny, tak by to chtělo investice do zlata, abych na to měl vůbec peníze. :)) Ale tak to známe všichni hráči. :)