Space Bastards táhnou na Essen

Hra Space Bastards je novinka Jiřího Mikoláše z Jiras Games. Zavede vás do světa roztodivných bytostí, které usilují o ovládnutí svého známého vesmíru. Každá rasa má svou jedinečnou historii a nenapodobitelné vlastnosti. Setkáte se s Ropušáky, Bramboroidy, Tukanosaury, Kaktusáky a Šlimáky.

Hra bude mít světovou premiéru příští týden v Essenu. Posléze bude dostupná i u nás. Určena je 2–5 hráčům. Je jazykově nezávislá, vše je vyznačeno pomocí obrázků, barev a ikon.

Aktualizováno.

Hrací plán a další herní komponenty
Každý hráč ovládá jednu rasu. Putují vesmírem a obsazují dostupné planety. Přitom se střetávají s ostatními rasami. Setkání různých ras vyvolává různé akce. Je proto potřeba promýšlet, jaký zvolit nejvhodnější postup.

Hra má velmi zdařilou grafiku, která vtipně doplňuje a odlehčuje "vesmírné" téma. Hra se může líbit i těm, kdo by ho jinak nevyhledávali. Díky velké interakci mezi hráči může docházet k velkým zvratům a zajímavým situacím.

Autor hru doporučuje zkušenějším hráčům od 12 let. Pravidla jsou celkem jednoduchá, hra ale dává hráčům mnoho možností. Většina hráčů to ocení, pro začátečníky může být překážkou.

Podívejte se na trailer ke hře:





Space Bastards vydává Jiras Games. Je to malé vydavatelství zaměřené na vývoj a výrobu společenských her. Dosud vydalo například hry Goal! Game, Fantastán, Zapadákov, Evoluce v krabici.



Odkazy:

Obrazová příloha s ukázkou ras

Zadní strana krabice s příběhem hry.


Tukanosaurus

Kaktusák

Ropušák


Žádné komentáře: