Blackfire připravuje 7 divů světa a Civilizaci

Během června můžeme očekávat dvě opravdu pěkné novinky, jejichž česká vydání připravuje Blackfire. Především karetní hra 7 divů světa osloví širokou hráčskou veřejnost svou jednoduchostí pravidel a možností hrát až v sedmi hráčích bez prodloužení herního času. Druhou z novinek je Civilizace, desková hra vytvořená podle pátého dílu známé PC hry od Sida Meierse. Ta je určena náročnějším hráčům. V červenci pak vyjde aktualizované vydání dobrodružné hry Arkham Horror.

Aktualizace: Blackfire na svých stránkách oznámil, že 7 divů světa budu k dispozici od července.

Hra 7 divů světa, v původním vydání 7 Wonders, vyšla v loňském roce a velmi rychle získala pozornost veřejnosti a vyšplhala se na herních žebříčcích vysoko. Na portálu Boardgamegeek.com je v současnosti na 12. místě, mezi rodinnými hrami je dokonce první. Hra je určena 3-7 hráčům, je rychlá, partie trvá okolo 30 minut, díky jednoduchým pravidlům si zahrajete bez jakéhokoliv zdržování, přitom umožňuje různé způsoby hry.

Jak název napovídá, hra našla inspiraci ve starověkém Řecku. Každý hráč usiluje o rozvoj svého města, staví hodnotné budovy, těží suroviny, obchoduje, buduje jeden z divů světa. V každém kole hráči současně vybírají budovu, kterou postaví. Zbylé karty předají dalšímu v pořadí. Díky tomu se nezdržujete. Je to velmi pěkná hra pro více hráčů.

Nečekanou, dříve neohlášenou novinkou, která bude již brzy k dispozici, je české vydání hry Civilization: The Board Game. Jejím autorem je Kevin Wilson. Je to již druhá desková verze podle známé PC hry. Civilizace je strategická hra pro 2-4 hráče.

Hráči představují vůdce jedné z civilizací. Zpočátku nemají téměř nic, postupně staví města, vyvíjejí technologie, pečují o kulturu, těží suroviny. K vítězství vedou různé cesty: přes kulturu, technologie, ekonomiku či vojenskou sílu.

Odkazy:


Chcete si hru koupit hru 7 divů světa?

7 divů světa lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


Chcete si hru koupit hru Civilization

Sid Meier's Civilization lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: