Arkham Horror vyšel kompletně v češtině

Chcete se ponořit do světa mistra hororů H. P. Lovecrafta? Pak máte jedinečnou příležitost. Právě vyšla oblíbená kooperativní hra Arkham Horror v plné české lokalizaci, kterou připravila společnost Blackfire. Je tak k dispozici další z výpravných dobrodružných her. Arkham Horror je pro 1–8 hráčů. Ti v rolích detektivů řeší množící se záhadná úmrtí a posléze usilují o záchranu celého města. Atmosféru hry podporuje výborné grafické zpracování i texty ve stylu povídek autora hororových příběhů, které hru inspirovaly.


Hra vás vrátí o několik desítek let zpět, do roku 1926. Jako detektivové budete ve města Arkham v Massachusetts čelit nejhorším nočním můrám. Po celém městě se otevírají brány do jiných světů, z nichž vycházejí děsivé nestvůry a ty se plíží po nocích mezi domy. To nejhorší ale ještě může přijít, když se těchto dimenzionálních bran otevře dostatečné množství. Pokud tomu nezabráníte, bude na svět uvolněno monstrum s nepředstavitelnou silou. Buď ho přemůžete, nebo se známý svět promění v peklo na zemi. Zvítězíte ale jen tehdy, pokud použijete všechny své dovednosti, zbraně a kouzla a pokud budete vzájemně spolupracovat.

Arkham Horror si zahraje až 8 hráčů, nejlepší je ale ve čtyřech. Hra patří k těm výpravným, a tomu odpovídá i herní doba přes dvě hodiny, ale jedna hra může trvat i čtyři hodiny. Jedná se tedy o hru určenou náročnějším hráčům. Unikátní herní systém a množství herního materiálu zajišťují variabilitu hry. Hráči musí spolupracovat, jinak nad hrou nezvítězí. Každý přitom hraje sám za sebe.

Hra obsahuje velké množství herního materiálu: velkou hrací desku, kostky, žetony, karty detektivů a Prastarých, především pak karty dovedností, zbraní, magických předmětů, kouzel, pomocníků a množství speciálních karet. Postavy i karty odkazují na konkrétní příběhy H. P. Lovecrafta.

Arkham Horror pořídíte ve specializovaných obchodech. Cena se pohybuje pod 1000 korun. Hra je tedy výrazně levnější než anglická verze.

Obrázky poskytl Blackfire.

Odkazy:

Chcete si hru koupit?

Arkham Horror lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: