FOTOALBUM: Essen 2006

Logo EssenMezinárodní veletrh her v Essenu je bezesporu největší herní akce na světě. Tedy co se týče deskových a společenských her. Je to pestrý festival zábavy, kde si na své přijde malý i velký, odborník i amatér, obchodník i sběratel. Setkávají se zde lidé všech věkových kategorií i společenského postavení, příslušníci různých národností. Hry neznají hranice a dokazují svou velkou moc spojovat. Proč tedy vyrazit do Essenu, který je od nás vzdálen 800 km? (Měřeno z Prahy, podle místa svého bydliště si vzdálenost upravte.)

Odpověď může být jednoduchá: Rádi si hrajete, chcete objevovat nové hry a rozšiřovat své obzory - poznávat, jak to chodí ve světě. Zde je skvělá příležitost. V Essenu své novinky prezentují všechna velká vydavatelství. Mnohé hry se zde představují vůbec poprvé. Většina z nich ale má šanci objevit se i u nás (dříve či později). Najdete však zde i malá vydavatelství a firmy s hrami, které byste jen tak nepotkali, a přitom stojí za pozornost. Z letošních novinek jmenujme např. Kampf um Rom (Osadníci), Die Säulen der Erde, Shogun, Fuji, rozšíření k Funkenschlagu, Taluva, Mistr Leonardo.

Essen - veletrh herDruhým důvodem může být chuť zahrát si a vyzkoušet hry, které dosud neznáte. I když jsou herní kluby již mnohde dobře vybavené, tady se něco nového vždy najde. Pak je dobré vyrazit alespoň ve dvojici, není však podmínkou, vždy se najde někdo, ke komu se můžete připojit. Pokud rádi soutěžíte, můžete se zúčastnit některého z turnajů a stát se například mistrem světa v Osadnících z Katanu či Carcassonne, případně vyhrát v soutěži EuroMasters (letos 28 týmů z 10 zemí). Začít trénovat na kvalifikační turnaje můžete už teď ;-)

Otevřít fotoalbum - Essen 2006V Essenu pak máte jedinečnou příležitost získat hry, které u nás nejsou z různých důvodů dostupné. Zkušení návštěvníci proto nezapomenou navštívit tzv. "klec", kde se objevují jak starší, tak i novější hry za velmi dobrou cenu. Různé slevy jsou pak na většině stánků, takže se vyplatí srovnávat. Pokud vám nevadí, že bude hra z druhé ruky, projděte si "bazary", najdete leccos do vaší sbírky :-))

Essen 2006 skončil, několik fotek naleznete ve fotoalbu, už teď se ale můžete těšit na Essen 2007, který bude 18.-21. října 2007.

Odkazy:

Žádné komentáře: