Novinka: Summoner Wars – Mistrovská sada

Krásný dárek si připravil MindOK pro všechny příznivce hry Summoner Wars, když před Vánoci vydal Mistrovskou sadu. Je to samostatná edice hry s nabušenou krabicí. Obsahuje šest balíčků karet národů a herní plán z pevného kartonu. Hra je určena pro 2 hráče od 8 let. Pokud spojíte dva herní plány, t ak si můžete zahrát až ve 4 hráčích. Nejedná se tedy o novou hru. Již jste se s ní mohli seznámit, protože v češtině vyšla samostatná základní sada Summoner Wars: Války vyvolavačů v menší krabici a za velmi příznivou cenu. Díky tomu byla a je dostupná pro každého.


Pokud Summoner Wars ještě neznáte, pak vězte, že je to karetní hra znázorňující bitvu armád ve fantasy světě, kde vystupujete v rolích mýtických vyvolavačů. Každý národa je jiný, takže vedení jeho armády vyžaduje jinou strategii. Pokud chcete uspět, musíte co nejlépe využít vlastní silné stránky i slabiny soupeře. Kromě bojových jednotek máte k dispozici i kamenné zdi, které vaše jednotky chrání v boji a také slouží jako magické portály k vyvolávání nových jednotek na bojiště. Cílem je zabít soupeřova vyvolavače.

Mistrovská sada vám sama o sobě umožní svést nespočet bitev. Postupně můžete objevovat přednosti a slabiny jednotlivých národů. Navíc si můžete pořídit dalších šest samostatných balíčků karet národů. Společně se základní sadou je tak u nás k dispozici 14 národů, které můžete kombinovat. Jedním z nových balíčků jsou Žoldnéři, které můžete začlenit do armád ostatních národů (platí omezení – maximálně lze použít 6 karet).

Hra osloví především kluky, ale nejen je. Pravidla jsou natolik přístupná, že si dobře zahrajete i v rodině s dětmi od 8 let.


Odkazy:
***

Žádné komentáře: