Novinka: Lords of War

Novou hru Lords of War připravil v českém vydání Svět deskových her. Je to první vydavatelský počin tohoto obchodu, který se specializuje na moderní společenské hry. K dispozici máte hned dvě samostatné verze hry: Elfové proti ještěrům a Orkové proti trpaslíkům. Je to karetní hra pro dva hráče, ve které každý vede svou armádu z fantasy světa. Ti svedou nelítostnou bitvu, plnou taktických manévrů, lstí a důvtipu. Každá armáda má své unikátní jednotky a možnosti. Pokud si pořídíte obě verze, můžete balíčky armád vzájemně kombinovat.


Každá armáda je složena z několika druhů jednotek různých hodností. Boj pak probíhá vykládáním karet bojovníků na herní plán. Pěšáci útočí jen z bezprostřední blízkosti na cizí jednotky ve svém okolí, střelci mohou i z odstupu. Liší se účinností obrany, silou útoku a možnostmi jeho zaměření do různých stran.

Hráč ve svém tahu musí vyložit z ruky jednu jednotku a umístit ji tak, aby zaútočil na některou jednotku soupeře, výjimkou jsou podpůrné jednotky, které útočit nemusí. Nato se vyhodnotí všechny útoky, probíhají současně. Útočí všechny jednotky do všech směrů, kam míří jejich útočné šipky. Nakonec si dobere kartu ze svého balíčku do ruky.

Cílem hry je vyřadit soupeři alespoň 20 jakýchkoliv jednotek nebo 4 velitelské. K úspěchu je potřeba dobře taktizovat, s rozmyslem nasazovat jednotky a využívat kombinace různých karet, případně ve správnou chvíli některou jednotku obětovat.

Lords of War je rychlá karetní hra s jednoduchými pravidly, kterou ocení příležitostní i náročnější hráči. Líbit se bude především klukům. Karty mají pěkné a přehledné ilustrace. Ke hře stačí přiložený papírový herní plán, ale můžete si pořídit také originální herní podložku, která hře dodává atmosféru.

Hra měla původně vyjít loni koncem léta, ale výroba se zdržela. Je dobře, že se vše podařilo a hra je konečně k dispozici. Dostanete ji ve specializovaných obchodech.



Odkazy:
***

Žádné komentáře: