Novinka: Summoner Wars – Války vyvolavaců

Jednou z pěkných novinek, na kterou jsem upozorňoval, když vyšla, ale zatím ji blíže nepředstavoval, je hra Summoner Wars. MindOK ji v listopadu vydal v češtině. Je to karetní hra pro dva hráče, kteří svedou velkou bitvu, stačí jim k tomu zhruba hodina času. Každý hraje za svůj národ, který má specifické vlastnosti. Herní taktiku tedy musíte přizpůsobit tomu, za jaký národ hrajete.

Summoner Wars jsou sice karetní hra, bitva ale probíhá na herním plánu. Karty představují jednotky, překážky či události. S jednotkami pohybujete a bojujete. Cílem hry je zabít soupeřova vyvolavače. Je to vaše klíčová postava, kterou musíte dobře chránit. K její ochraně, ale především pro útok na cizího vyvolavače přivoláváte jednotky z karet ve své ruce. Musíte za ně ale zaplatit kartami z magického balíčku.

Naplňování magického balíčku je jedním z mechanismů, které činí tuto hru napínavou. Do balíčku odkládáte vlastní karty a karty poražených jednotek. Celkový počet karet ve hře je omezen, takže si musíte dobře rozmyslet, jaké karty, v jakém počtu a kdy odložíte. S jejich pomocí vyvoláte silnější jednotky, musíte si ale pohlídat, aby vám karty nedošly.

Základní sada obsahuje balíčky karet dvou národů (Fénixoví elfové a Orkové z tundry), papírový herní plán, kostky a žetonky. Jedná se o plnohodnotnou hru, která vám vydrží dlouho. Když si hru vyzkoušíte a bude se vám líbit, můžete si přikoupit další čtyři balíčky národů, které jsou již k dispozici a hru obohatit o nové možnosti, taktiky a strategie. Můžete si také pořídit pevný herní plán, který se prodává samostatně. Za rozumnou cenu získáte výbornou hru, kterou si můžete podle chuti doplňovat.



Hra Summoner War původně vyšla v roce 2009. Díky zájmu hráčů získala v zahraničí na popularitě a postupně vycházely rozšiřující balíčky. Text na kartách je pro hru velmi důležitý, je proto skvělé, že je hra v české lokalizaci.

Tato hra by rozhodně neměla ujít vaší pozornosti. Systém hry je jednoduchý a rychle vám přejde do krve. Hra je proto přístupná širokému okruhu zájemců. Osloví hráče, kteří mají rádi fantasy téma a konfliktní hry. Vzhledem k přístupným pravidlům si ji zahrajete i s dětmi od 10 let. Především kluky bude bavit.

Odkazy:


Související články:
***

Žádné komentáře: