Novinky: Příšerky z podzemí jsou na krámě

Po zdařilé a úspěšné hře Vládci podzemí přichází další hra zasazená do stejného světa. Vláďa Chvátil připravil pro letošní rok novou hru. CGE ji představilo v Essenu pod názvem Dungeon Petz. Právě vyšla v české podobě jako Příšerky z podzemí. Jak vidíte na obrázcích, i graficky na sebe hry navazují. Jedná se však o samostatné hry. Tentokrát se budete věnovat chovu roztodivných příšerek a vydělávat na jejich prodeji vládcům podzemí.

Hra je určena především náročnějším hráčům. Díky svému krásnému provedení a tématu se Příšerky z podzemí líbí i hravým ženám. Vydal MindOK ve spolupráci s CGE.

Hrací plán – kam poslat impy
Hra je v celku jednoduchá. Na začátku kola všichni společně plánují, potom se obsadí dostupné "akce" a vyhodnotí. Ale nenechte se zmást. Vše dobře promyslet a zkombinovat není jen tak. Hra přináší mnoho možností pro rozhodování.

Ve hře představujete hlavu rodiny impů, která se rozhodla osamostatnit a obchodovat s příšerkami a mazlíčky vládců podzemí. Každé kolo rozdělíte své impy do skupinek a vyšlete je pracovat. O příšerky se totiž musíte dobře starat a zajistit vše, co potřebují. Jen tak je budete moci prodat za nejvyšší cenu.

Příšerka
Péče o příšerky nemusí být tak jednoduchá. Musí mít odpovídající klece, některé silné, jiné magické, a čas od času se musí vyčistit. Nesmíte zapomenout na vhodné jídlo, pro někoho maso, jinému rostlinnou stravu. V neposlední řadě musíte zajistit mazlíčkům zábavu, aby byli spokojení.

Kdo dřív přijde... V každém kole hry vybíráte z dostupné nabídky v pořadí podle početnosti skupinky impů. Čím více impů tvoří skupinu, tím větší je šance, že se dostanou na řadu jako první, a budou tedy vybírat to "nejlepší". Rozdělení do menších skupinek vám zas umožní více "akcí", ale výběr bude nejspíš menší (a nemusíte získat to, co byste nejvíce potřebovali). Musíte tedy sledovat i ostatní hráče.

Hra neobsahuje žádné texty, vše je řešeno obrázky a ikonkami. Těch je za to hodně. Chvíli vám může trvat, než se v nich zorientujete. Všechny ale najdete na své hráčské desce (viz obrázek dole).

Odkazy:
Související články:
Chcete si Příšerky z podzemí koupit?

Příšerky z podzemí lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>



***

Žádné komentáře: