Novinky: Objevte Zakázaný ostrov

Pěknou novinkou na českém trhu je rodinná kooperativní hra Zakázaný ostrov, kterou v kompletní české podobě vydal Blackfire. Jejím autorem je Matt Leacock (můžete znát jeho hru Pandemic). Hra je určena 2–4 hráčům v rolích dobrodruhů různých profesí. Jejich úkolem je na tajemném ostrově najít čtyři artefakty a opustit vrtulníkem ostrov dřív, než je pohltí moře.



Ve hře Zakázaný ostrov použil Matt Leacock prvky ze své předchozí hry Pandemic. Celkově je ale hra jednodušší a díky výborné grafice a dobrodružnému tématu přístupnější rodinnému hraní. Hráči musí spolupracovat, každý má svou postavu s určitou speciální vlastností, ve hře si můžete nastavit stupeň odtížnosti. 

O co ve hře jde? Skupina dobrodruhá je vysazena na ostrově, aby zde pártrala po vzácných artefaktech. Kdo má čtyři stejné karty pokladu může v příslušné svatyni najít artefakt. Hráči musí postupovat rychle, protože ostrov se postupně propadá, takže je zaplavován mořem. Dobrodruh stojící v místě, které moře pohltilo, je ztracen. Hráči se střídají. Kdo je na tahu, může udělat až tři akce, volí ze čtyř možností: pohybovat se, podepřít potápějící se část ostrova, předat kartu pokladu jinému hráči nebo vyzvednout artefakt.

Hra je velmi pěkně zpracovaná, grafika podporuje atmosféru hry. Hodí jako reprezentativní dárek, dostanete ji v pěkné kovové krabici. Artefakty jsou výborně připravené, vždy při objevený se před vámi zhmotní. Pro vydání použil Blackfire anglickou verzi, která obsahuje dřevěné figurky pro hráče. Německá verze má miniatury, které o něco více umocňují atmosféru. Na samotnou hru to ale nemá žádný vliv.

Odkazy:
Chcete si hru Zakázaný ostrov koupit?

Zakázaný ostrov lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: