Tip: Jubilejní vydání Carcassonne

Hra Carcassonne letos slaví deset let. Vydavatel se rozhodl, že k této příležitosti připraví speciální edici této populární hry. Má podobu figurky a obsahuje základní hru doplňenou o minirozšíření "Oslava".

Pro řadu lidí u nás i ve světě bylo Carcassonne jednou z prvních her, kterou si vyzkoušeli. Přestože se objevuje mnoho nových her, má stále Carcassonne své zasloužené místo mezi moderními deskovými hrami. Pokud uvažujete o pěkném dárku pro přátele, pak mohu jubilejní vydání Carcassonne jen doporučit.


Síla této hry zůstává v tom, že je přístupná široké veřejnosti. Díky jednoduchým pravidlům můžete usednout ke hře i s "nováčky" a hned začít hrát. Všichni se účastní hry až do konce a každý hráč přispívá k vytváření krajiny s cestami, městy a kláštery. Jednoduchost však neznamená, že by hra byla triviální. Umožňuje různé "herní styly". S dětmi můžete zpočátku hrát nekonflikně, tzn. že nebudete soupeřit o města a cesty. A když se hru naučí, využijete všechny taktické možnosti hry naplno.


Minirozšíření "Oslava" přináší deset kartiček krajiny, které mají symbol oslavy (barevné desítky). Tyto kartičky umisťujete běžným způsobem do krajiny. Můžete se však rozhodnou, že umístíte svou figurku ze své zásoby běžným způsobem, nebo si naopak vezmete jednu svou figurku z krajiny zpět.

Jubilejní edice Carcassonne obsahuje pravidla v češtině a slovenštině, počítadlo v podobě figurky, figurky v pěti barvách nejsou dřevěné, ale plastové, 72 standardních kartiček krajiny a 10 kartiček krajiny minirozšíření "Oslava". Vše je dobře uložené v krabici (viz obrázky níže).

Odkazy:

Související články:

Chcete si hru koupit?

Carcassonne Jubilejní vydání 10 let lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


Obrazová příloha:

Jubilejní edice Carcassonne v podobě figurky obsahuje minirozšíření "Oslava".

Počítadlo má také podobu figurky.

Co skrývá krabice...

...pravidla v češtině a slovenštině, počítadlo, figurky v pěti barvách, 72 standardních kartiček krajiny a 10 kartiček krajiny minirozšíření "Oslava".

Deset kartiček krajiny minirozšíření "Oslava".

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Zdravim, spis nez komentar mam dotaz - jde i tato jubilejni verze rozsirovat pomoci drive jiz vydanych rozsireni nebo je k rozsirovani vhodnejsi ta puvodni zakladni verze hry?

Jakub řekl(a)...

Jubilejní edici můžete plně rozšiřovat. Kartičky krajiny mají standardní podobu.