Ušáci a paroháči vás pobaví

Loni v Essenu Vláďa Chvátil představil novou party hru Bunny Bunny Moose Moose (Zajíci a losi). Nyní ji vydali v Albi ve spolupráci s CGE pod českým názvem Ušáci a paroháči. Tuto novou funny hru pro 3 až 6 hráčů si tak můžete vyzkoušet i u nás. Hráči představují zvířátka v lese, losi a zajíce, která se snaží "maskovat" tak, aby je lovec obcházející okolo nestřelil. Chytrá zvířátka vědí, koho lovec hledá, a tak se tváří jako ta, která zrovna nehledá. Rozhodovat se přitom musí v reálném čase. Pomocí rukou na hlavě ukazují ouška či parohy různých tvarů a občas vypláznou jazyk. O legraci je tedy postaráno.

Jak se hraje? Hráč v roli vypravěče recituje básničku o lovci, který chodí po lese. Přitom vykládá karty se zvířátky. Hráči se je snaží napodobit. Rukama na hlavě naznačují zaječí ouška nebo losí parohy nejrůznějších tvarů. Jakmile vypravěč otočí kartu lovce, všichni stuhnou. Podle vyložených karet dostanou body a posunou své figurky na stezce. Následuje nové kolo s novým vypravěčem. Kdo má své figurky na konci hry nejdále od lovce, vyhrává.

Ušáky a paroháče si skvěle zahrajete s hráči i nehráči. Jednodušší varianta pravidel je určena dětem a těm, kdo s hrou začínají. Zkušenější si pak rádi zahrají expertní verzi. Jedna partie trvá okolo 20 minut. Hra zpestří prázdniny, tábor i setkání s přáteli.

Odkazy:
Vláďa Chvátil zasvěcuje do pravidel návštěvníky Essenu 2010.
Související články:

Chcete hru Ušáci a paroháči koupit?

Ušáci a paroháči lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: