Chystá se: Castles of Mad King Ludwig

Dnes mám dobrou zprávu pro všechny stavitele a milovníky budovatelských her. MindOK pro letošní rok připravuje hru Castle of Mad King Ludwig. Byla to jedna z novinek, která loni zaujala na veletrhu her v Essenu, takže se na její vyzkoušení stály fronty. Hráči se v ní stávají staviteli extravagantního zámku, který má splňovat požadavky krále Ludvíka. Ke stavbě se používají dílky nejrůznějších tvarů. Tuto strategickou hru pro 1–4 hráče ocení především náročnější hráči.

Hráči začínají s jednoduchým foyer. Postupně přikupují nové místnosti a za jejich postavení a další obestavění získávají body. Každý má šanci získat také bonusové body za splněné úkoly. Pro každou hru král Ludvík stanoví nové požadavky, takže v každé nové partii musíte vyhovět jiným podmínkám.

Essen 2014 – ukázka hry.
Castles of Mad King Ludwig je pěkná hra, která vás na první pohled nemusí zaujmout, protože komponenty nemají zářivou grafiku, ale stojí za vyzkoušení. Není náhoda, že je v nominacích na cenu Golden Geek hned v několika kategoriích (hra roku, nejlepší strategická, rodinná, solitérní hra, nejinovativnější hra).

Máme se na co těšit.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: