Chystá se: CGE letos připravuje Alchymisty a nový balíček pro Tash-Kalar

V Czech Games Edition (CGE) letos chystají hned několik pozoruhodných novinek. Něčeho se dočkáme již v září, na další si budeme muset počkat do Essenu, respektive po veletrhu her v Essenu. Na konci září vyjde Galaxy Trucker v digitální verzi, který v testech vypadal opravdu výborně. Příznivci hry Vládi Chvátila Tash-Kalar se dočkají nového "ledového" balíčku karet. Velkou deskovou hrou budou letos Alchymisté, kteří prověří vaše "vědecké" schopnosti. Hra je mimo jiné zvláštní tím, že využívá speciální aplikaci pro chytré telefony. Unikátní také bude nová edice hry Vládci podzemí, která vyjde k pátému výročí této hry díky velké podpoře fanoušků na Kickstarteru.

Alchymisté (Alchemists)

Alchymisté jsou strategickou hrou pro 2–4 hráče, kteří se snaží poodhalit tajemství náročné vědní disciplíny – alchymie. Vítězné body získávají různými způsoby, ale nejvíce oceňovanou aktivitou je publikování vědeckých teorií – tedy těch platných teorií.

Hráči se snaží získat co nejvíce znalostí o jednotlivých magických ingrediencích pomocí alchymistických pokusů. O tom, jak jednotlivé suroviny vzájemně reagují, je informuje speciální aplikace pro chytré telefony. Jakmile má některý z alchymistů dostatek informací, může napsat teorii o složení jednotlivých surovin. Jiný alchymista však může teorie svých kolegů vyvrátit a napsat teorii zcela jinou. A vítězné body budou jeho (ale nemusí).

Aplikace také pro každou hru generuje unikátní kombinace pro míchání různých ingrediencí, takže se vám nestane, že by se zadání opakovalo. Vždy musíte testovat efekty různých kombinací znovu. 

Hráči mohou ve hře vydělat peníze prodejem namíchaných lektvarů, které se snaží nabízet na trhu dobrodruhům. Ovšem peníze jsou pro správného akademika druhořadé. Alchymisté chtějí respekt a úctu.

V průběhu hry se sleduje vývoj vědecké reputace jednotlivých hráčů na akademické půdě a po šesti kolech je tato reputace přepočítána na vítězné body. Body také mohou hráči obdržet za zakoupené vzácné artefakty a díky získaným grantům na podporu jejich výzkumu. Na konci hry se ukáže, které teorie byly správné a které ne, podle toho body získají, nebo naopak ztratí.

Tash-Kalar: Everfrost – nový balíček Ledového království

Ke čtyřem balíčkům různých národů ve hře Tash-Kalar: Aréna legend, která vyšla loni, přibude nový, pátý balíček Ledového království. Jmenuje se Everfrost.

Mimo jiné obsahuje ledovou princeznu i královnu, ledního impa nebo třeba sněhového obra a přináší do hry novou specialitu – odložený efekt karet. Po vyvolání bytosti s odloženým efektem, zůstává karta vyložena na stole. Její efekt je možné uplatnit kdykoliv v dalším průběhu hry.

Dungeon Lords: Happy Anniversary (výroční edice Vládců podzemí)

Letos uplyne pět let od prvního vydání hry Vládci podzemí od Vládi Chvátila. Toto výročí CGE oslaví společně s fanoušky výroční edicí této hry. Vyjde s řadou rozšíření a doplňků, a to mimo jiné díky velké podpoře fanoušků na Kickstarteru, kde se vybralo přes 170 000 dolarů. 

Tato speciální edice přinese kromě základní hry také rozšíření Festival Season, minirozšíření s individuálním nastavením podzemí pro každého hráče, vytištěná pravidla k minirozšíření "Minions Bearing Gifts", kovové mince či figurky trolů a mnoho dalších bonusů. Velkou novinkou bude sběratelská dřevěná krabice, jejíž design navrhl exkluzivně pro účely kickstartrovské edice David Cochard.


Galaxy Trucker jako aplikace pro iPad

Letos si také budete moci vyzkoušet digitální verzi hry Galaxy Trucker, jejíž vydání pro iPad se připravuje na konec září. Hra obsahuje kampaň, ve které se budete moci v roli mladých truckerů postavit nástrahám vesmíru.

K dispozici bude klasický real-time, ale také nový tahový mód hry, ve kterém se budete moci postavit živým protivníkům i umělé inteligenci.

Nebude chybět ani on-line multiplayer a další funkc,e a to vše v nové vylepšené grafice. Pro hráče jsou dále připravena nabušená AIčka či třeba 80 achievementů. Humor světa Galaxy Truckera je samořejmostí. Nechybí vtipné hlášky, různé narážky a další vtípky.


Odkazy:

Související články:
***

1 komentář:

Daniel Zaleski řekl(a)...

Dnes jsem dostal KS edici Vladcu podzemi. Genialni!