Novinka: Escape – chrámová kletba

Hra Escape: Chrámová kletba je díky společnosti Piatnik u nás dostupná také v českém vydání. Jedná se o akční kooperativní hru pro 1–5 hráčů, která probíhá v reálném čase. Velkou roli hrají kostky. Hráči představují dobrodruhy, kteří jsou uvězněni v prokletém chrámu. Společnými silami se snaží uniknout dříve, než se chrám zřítí. Před tím však musí aktivovat magické kameny.

Hra neprobíhá v kolech, ale všichni hrají současně. Každý má svou sadu pěti speciálních kostek. S nimi hází co nejrychleji a nejčastěji, aby stihli uprchnout z hroutícího se chrámu. Ke vstupu do komnat totiž potřebují správnou kombinaci symbolů, a ty si musí naházet na kostkách. S jejich pomocí také aktivují kameny, aby zlomili kletbu, která blokuje východ.

Pokud chcete uspět, musíte spolupracovat. Řadu úkolů můžete splnit jedině společně. Důležité je, abyste se z chrámu dostali ven všichni, v opačném případě byste prohráli. Čas vám odměřuje zvuková stopa. K dispozici máte 10 minut. Díky tomu, že je herní plán variabilní (postupně prozkoumáváte nové komnaty), bude každá hra trochu jiná.

Hra obsahuje i dvě malá rozšíření, která hru zpestří, když už jste si základ užili dostatečně. Je na vás, v jaké kombinaci je použijete.

Escape není horká novinka, již pár měsíců je u nás k dostání. Určitě stojí za vyzkoušení. Bavit se mohou i diváci.


Odkazy:

Chcete si hru Escape koupit?
Piatnik Escape: Chrámová kletba lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


Videoukázka:



***

Žádné komentáře: