Novinka: V hlavní roli

MindOK v září také vydal party hru V hlavní roli, jejímž autorem je známý autor společenských her Reiner Knizia. Určena je pro 3–8 hráčů od 10 let. V této hře budete vybírat osobnosti, které podle vás nejlépe zvládnou nejrůznější výzvy. Budete diskutovat, argumentovat a bojovat za svého kandidáta na "hlavní roli".

Ve hře je na 200 karet osobností, jsou mezi nimi jak žijící lidé, tak historické osoby různého zaměření. Připravte se ale i na možná překvapení. Druhou sadou karet jsou výzvy, které mají osobnosti plnit.

Začínající hráč na začátku kola vezme kartu výzvy a přečte otázku. Všichni pak vyberou jednu z pěti karet osobností, které mají v ruce. Začínající hráče je zamíchá a vyloží na stůl. Následuje výběr té osobnosti, která je pro danou výzvu nejméně vhodná. Přitom již všichni mohou diskutovat o osobnostech, a především podporovat tu svou. Komunikace mezi hráči, argumentace pro a proti, to je jádrem této hry.

Nejprve začínající hráč zvolí kartu osobnosti, kterou vyřadí, musí přitom krátce vysvětlit, proč tak učinil. Další kartu odloží hráč, jehož osobnost byla právě vyřazena. To se děje, dokud nezůstane jen jedna karta. Hráč, který ji vybral, získá kartu výzvy jako bod. Kdo má po dvanácti kolech nejvíce bodů, zvítězí.

Pokud hledáte rychlou a zábavnou hru založenou na komunikaci a diskusi mezi hráči, pak V hlavní roli určitě vyzkoušejte.

Související články:
***

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Bohužel obrázky na kartách jsou neuvěřitelně odbyté a navíc názvy postav mi přišli napsané moc malým písmem.. Prostě odbytá vizuální stránka hry.
Když jsem si ale odmyslel opakující se a neodpovídající obrázky na kartách, skvěle jsem se bavil.

Anonymní řekl(a)...

Naprostá blbost!
Mě se visuální stránka hry opravdu HODNĚ líbí.
HRA JE CELKOVĚ VÝBORNÁ.