Novinka: Milostný dopis

Další z letošních novinek, které ohlásil MindOK, si již můžete vyzkoušet. Karetní hra Milostný dopis je určena pro 2–4 hráče. Obsahuje pouhých 16 karet, ale rychle poznáte, že dobré hře stačí i velmi málo herních komponent. Nejlepší cestou, jak to posoudit, je Milostný dopis si zahrát. Jedna partie vám zabere okolo 20 minut.

Každá z 16 karet představuje nějakou osobu v královské rezidenci. Číslo na kartě ukazuje, jak je daná osoba blízko princezně (čím vyšší je číslo, tím je osoba blíže). Hráči představují ctitele, kteří se snaží princezně doručit svůj milostný dopis. Vzhledem k tomu, že je princezna uzavřena v paláci, musí se spolehnout  na prostředníky.

Hra probíhá v kolech, dokud některý z hráčů nezíská určený počet bodů – podle počtu hráčů (získá princeznino srdce a vyhraje hru). Každé kolo představuje jeden den v královském paláci. Snažíte se vyřadit soupeře, doručit princezně dopis a bodovat. Hráč, který má na konci kola v ruce kartu s nejvyšší hodnotou nebo který zůstal jako jediný, získá bod (princezna vyznání dostala).

V průběhu hry mají hráči v ruce pouze jednu kartu. Kdo je na tahu, vezme si z balíčku druhou kartu a jednu z nich před sebe vyloží. Přitom vyhodnotí její efekt, a to i tehdy, pokud je pro něj nevýhodný. Například po vyložení karty Král, si vyměníte kartu v ruce za kartu jiného hráče, Komorná vás  chrání proti efektům karet vyložených ostatními hráči, karta Kněze vám zas umožní podívat se na kartu v ruce jiného hráče.

Hra je rychlá, zábavná, s jednoduchými pravidly. Můžete si ji vzít kamkoliv, dobře se hodí například i na cesty.     

Odkazy:
Související články:
Chcete si hru Milostný dopis koupit?
Milostný dopis karetní hra lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

Žádné komentáře: