Chystá se: Zeměplocha od Martina Wallace vyjde v češtině

Vydavatelství REXhry dnes oznámilo, že připravuje vydání hry Discworld: Ankh-Morpork od Martina Wallace. V češtině se bude samozřejmě jmenovat Zeměplocha. Tuto hru pro 2–4 hráče ocení především příznivci Terryho Pratchetta, ale nejen oni (nemusíte mít jeho knihy o Zeměploše načteny). Líbit se bude především těm, kdo mají rádi hry, ve kterých si hráči "škodí" a které mají pěkný příběh. 


Hra vás zavede do největšího města Zeměplochy – Ankh-Morpork – ve chvíli, kdy se nachází ve svízelné situaci. Vládce města lord Vetinari zmizel a nejsilnější rodiny se snaží nad městem získat kontrolu. Každý hráč představuje jednu osobnost, která má tajný úkol. Když ho splní, zvítězí ve hře (a jeho postava převezme vládu nad městem).


Představení hry v Essenu 2011.
Hra je celkem jednoduchá. Ve svém kole zahrajete kartu, provedete akce na kartě a doberete si do pěti karet. Ve hře je přitom na 132 unikátních karet ze světa Zeměplochy (obsahují většinu známých postav z různých knih o Zeměploše). Váš cíl musíte tedy držet v tajnosti, aby vám ostatní nemohli zabránit v jeho splnění, ale zároveň se snažíte předvídat, co mohou dělat ostatní.

Cíle hráčů jsou ve hře různé, například kontrolovat určitý počet území, získat určité množství peněz, na desce je určité množství žetonů potíží (zaleží na počtu hráčů). Hra končí, když někdo ohlásí splnění svého úkolu nebo když dojde balíček pro dobírání karet. Ale i to může být úkolem některého hráče. Pokud ne, rozhodnou o vítězi získané body.

V této hře je větší podíl náhody, než je u her Martina Wallace obvyklé (karty, hody kostkou).

Hra Zeměplocha: Ankh-Morpork by mohla být k dispozici v červenci. Dobrý tip na hru pro prázdninové dny.

Aktualizace 25. června: Podle informací vydavatele by hra měla být k dispozici na přelomu července a srpna.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: