Chystá se: MindOK vydá skvělou Terra Mysticu

Je teprve začátek roku, ale první novinky již vystrkují růžky. MindOK již oficiálně oznámil, že na jaře vyjde Terra Mystica. Po Studené válce je to další hra pro náročné hráče, kterou toto vydavatelství nabídne. A je to vskutku skvělá volba. Na tuto hru jsem upozorňoval již v ohlédnutí za Essenem 2012. Je to strategická hra pro 2–5 hráčů s minimem náhody a širokou škálou strategických možností.

Aktualizace: České vydání můžeme očekávat 15. března, resp. ve druhé půlce března.

MindOK na svých stránkách o hře výstižně uvádí: "Každý hráč vede jeden za 14 rozdílných národů na cestě k prosperitě. Každý z národů je vázán na krajinu určitého typu, na té může stavět jednotlivé budovy a celá města. Blízkost ostatních národů v krajině na jedné straně omezuje možnosti rozvoje vašeho národa, na druhé straně ovšem mohou obchodní vztahy s blízkými sousedy přinášet určité výhody. Zvítězí ten hráč, který nejlépe využije jedinečné schopnosti svého národa."

První vydání hry bylo rychle vyprodané a zaznamenalo úspěch i mezi hráči u nás. Za vývojem stojí malé vydavatelství Feuerland Spiele, ve kterém působí i Uwe Rosenberg (zkušený autor například skvělé Agricoly).

Máme se na co těšit.

Odkazy:

Související články:
***

Žádné komentáře: