Novinky: Získejte své Dědictví

V obchodech je již dostupná nejnovější hra Vladimíra Suchého. Dědictví vydal MindOK ve spolupráci s CGE. Nic tedy nebrání tomu, abyste vyzkoušeli jednu z výrazných novinek letošního Essenu.

Dědictví je karetní hra s jednoduchým herním principem. Hráči se nesnaží v průběhu hry co nejvíce zbohatnout nebo získat maximum prestiže, jak tomu bývá v podobných hrách, ale naopak usilují o to, aby co nejrychleji peněz utratili. Nakupují proto nemovitosti, pořádají párty a hostiny. Hra je určena pro 2–5 hráčů. Hra je svižná, jednu partii si zahrajete do hodiny.


Hra vás zavede do Anglie druhé poloviny 19. století. Podnikaví lidé měli velké příležitosti k získání bohatství. A k nim patřil váš strýček, který celý život šetřil a podnikal, ale svého bohatství si moc neužil. Rozhodl se proto, že své jmění odkáže jen tomu, kdo si svých peněz dokáže nejlépe užít. A to dokáží jen ti schopní.

Hrací deska s "balíčky"
Menší část svého bohatství rozdělil mezi příbuzné (hráče) s tím, že celé dědictví získá ten, kdo svou částku utratí jako první. Nemusí to však být tak jednoduché, protože podmínky závěti je nutné dodržet.

Hráči mají v každém kole k dispozici omezený počet akcí. Záleží na tom, který z "balíčků" si hráč na začátku kola zvolí a co již má k dispozici z předchozích kol. Určí se tím i další jeho možnosti, například kolik nových karet získá, počet volných akcí, ale také tak stanoví pořadí hráčů. Musíte tak vážit, zda spíše chcete začínat, či více získat.

Hra má velmi pěknou a stylovou grafiku. Dobře si zahrajete v jakémkoliv počtu hráčů. Doporučuji vaší pozornosti.

Odkazy:
  • Dědictví na Hrajeme.cz
  • Last Will na BGG (en)
Související články:
Chcete si hru Dědictví koupit?

Dědictví lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: