Novinky: Stragoo games podporuje české autory

Řady českých vydavatelů rozšířila značka Stragoo games. Plánuje vyvíjet původní české moderní hry a podporovat zavedené i nadějné autory. Mezi prvními počiny najdeme rodinnou hru Klondike 1896 od Vladimíra Suchého (autora Šestiměstí či 20. století). Další hrou, kterou si již můžete vyzkoušet, je Continuo. Jednoduchá hra pro celou rodinu, která svého času byla bestsellerem.

Ve spolupráci s Czech board games připravuje společnost Stragoo games vydání hry, která zvítězila v konkurzu českých autorů 2010. Hra se jmenuje Speedway Champion a zavede vás na závody plochodrážních motorek.


Hra Klondike 1896 je starší, ale dosud nevydaná hra Vladimíra Suchého. Určena je pro 2–4 hráče. Použitými prvky vám připomene hru Ubongo. Také využívá umisťování dílků různých tvarů na desku. Hra má dvě varianty. První varianta je dražební. Získané dílky se snažíte na svou čtvercovou desku umístit tak, abyste získali co nejvíce zlata a rubínů. Druhá variata je akční. Musíte rychle a přesně zakrývat požadovaná políčka. Chce to postřeh a dobře počítat.

Další hrou je Continuo, což je již herní klasika. Zahrajete si ji i jako solitér, hrát můžete až v pěti hráčích. První vydání sahá do roku 1982. Svou jednoduchostí a přístupností si ve světě získala velkou oblibu. Ve hře přikládáte kartičky tak, abyste vytvořili co nejdelší barevné řetězce. Za ně získáváte body.

Závodní hra Speedway Champion by měla vyjít ještě letos.

Odkazy:

Chcete si hru Klondike 1896 koupit?

Klondike 1896 lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


Chcete si hru Continuo koupit?

Continuo lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

To je super, doufám, že jim podpora českých autorů vydrží. Klondike 1896 jsem hrál teď v Letňanech na For Toys a příjemně překvapil. Myslím, že to je hra, která má šanci přivést ke hrám širší veřejnost. A Continuo je samozřejmě klasika :)