Příběhy a legendy obohatí Small World

Již během června se dočkáme nového rozšíření Small World Tales & Legends. To je termín, který oznámili Days of Wonder pro evropský trh. Přichází po třech malých rozšířeních: Small World: Cursed!, Grand Dames of Small World, Leaders of Small World. Tentokrát neobsahuje nové národy a vlastnosti, ale 54 karet událostí.

Každé kolo hry ovlivní jedna událost. Jejich témata budou různá a s odlišnou mírou vlivu na hru. Například Blood Brothers vám umožní dobýt region, který má obsazený hráč po vaší pravici, s menším počtem tokenů (o jeden méně než obvykle, národ v regionu musí být aktivní). Magic is in the air zas přinese minci navíc za každý magický region. Události budete znát jedno kolo dopředu, takže se na ně budete moci připravit. The Great Curses způsobí, že v daném kole nebude možné uplatnit zvláštní schopnosti, vlastnosti národů zůstanou v platnosti.

Podobný princip je použit i v jiných hrách a je jejich přirozenou součástí. Můžeme tedy očekávat, že karty událostí hru pěkně obohatí a zpestří a že se bude líbit. Pro někoho však mohou představovat další zvýšení náhody ve hře. Uvidíme, jak vše zafunguje.

Cena rozšíření by měla být 12 euro.

Odkazy:

Související články:
***

Žádné komentáře: