Co připravuje MindOK na příští rok

Le Havre

MindOK připravuje na příští rok řadu novinek. O některých se ještě jedná, takže si je zatím nepředstavíme, ale alespoň dvě již prozradil. První z nich je Le Havre, letošní novinka od Uwe Rosenberga. Pokud vše půjde dobře, dočkáme se v březnu českého vydání. Především se na ni těší zkušenější hráči. Na BGG má velmi dobré hodnocení. Ve hře Le Havre řídíte přístav, stavíte lodě a nové budovy. Hra obsahuje množství prvků a dává hráčům mnoho možností, pravidla jsou přitom jednodušší než u Agricoly.

Carcassonne: KatapultDruhou připravovanou novinkou je další rozšíření Carcassonne: Katapult. Do hry vnáší nový prvek. Když hráči vytáhnou speciální kartu, nastává kolo katapultu. V něm pomocí dřevěného katapultu hráči vystřelují zvláštní žetony na plochu a realizovat některou z akcí: odstranit figurku, vyměnit figurky, získat body. Vyžaduje to trochu šikovnosti, podobně jako ve hře Kloboučku, hop.

Odkazy:

***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

MindOK vydává poslední dobou zvláštní skladbu her. Buď (pro mě osobně) složité a překombinovaé hry jako Agricola či LeHavre a na druhou stranu "kraviny" typu Kotěhůlky nebo Carcassonne Catapult (zvláštní je, že když jsem se ptal na Carcasonne Mayflower, tak s tím mě pogo utřel; zato chtějí vydat ptákovinu typu "Catapult"). Zkrátka postrádám hry středního proudu - ale snad vydají i Dominion.