Deskohraní klepe na dveře

Olympiáda duševních sportůDeskohraní, největší akce zaměřená na deskové a společenské hry u nás, začíná v pátek 28. září v Praze v Tyršově domě. Jedná se již o sedmý ročník tohoto mezinárodního festivalu her. Až do 7. října si zde může kdokoliv, bez rozdílu věku, vyzkoušet ve velké herně některou z her, kterých bude k dispozici více jak 321 druhů, a to každý den od 9 do 22 hodin. Nebo se můžete zúčastnit některé ze soutěží. Hlavním organizátorem akce je Paluba. Vstup je ve všední den zdarma, o víkendu 30 korun na celý den. Pozor: Volné hraní denně kromě pátku 5. října.

Novinkou letošního roku je Fórum autorů, na kterém autoři her představí své nové hry. Na festivalu se také uskuteční několik křtů nových her, některé z nich se také připravují pro veletrh v Essenu. Pokud budete mít zájem o koupi her, budou k mání za festivalové ceny.

Pokud si rádi zasoutěžíte nebo byste chtěli změřit své duševní síly v některé ze svých oblíbených her, můžete se do 20. září přihlásit do některého z připravovaných turnajů (získáte tak slevu ze startovného, přihlášeným po tomto datu také není zaručena účast). Proběhne na 70 soutěží od začátečnických po špičkové turnaje s mezinárodní účastí. Soutěžit se bude například v těchto hrách: Abalone, Bang!, Carcassonne, Dáma, Funkenschlag, Go, Osadníci z Katanu, Othello, Poštovní kurýr, Proroctví, Puerto Rico, Scrabble, Zatre a dalších. 73 soutěží od začátečnických až po špičkové turnaje s mezinárodní účastí.

Odkazy:
  • Deskohraní - 7. mezinárodní festival her
  • Paluba - Klub deskových her (hlavní organizátor)
***

Žádné komentáře: