Yspahan je také na PC

YspahanYspahan je hrou z loňského roku od Ystari, která zaujala mnohé hráče i odborníky a která byla nominována na cenu Spiel des Jahres 2007. Podle Hrajeme.cz se můžeme těšit i na české vydání. Objevit by se mohla během září. Pokud se chcete hru naučit a poznat její kvality již nyní, můžete si ji zahrát také na vašem PC. Vaším soupeřem bude počítač. K dispozici je také čeština pro ovládání hry.

Ve hře se stáváte obchodníky v Persie na konci 16. století. Yspahan je hlavním městem a důležitou obchodní křižovatkou, kam míří mnohé karavany s nejrůznějším zbožím. Sestavujete vlastní karavany, prodáváte své zboží do obchodů a podílíte se na stavbě významných budov ve městě. Za to pak získáváte body. Nejlepší se pak stane největším kupcem perské říše.

Poznámka: České vydání deskové hry je od 20. září v prodeji. Podrobnosti na Hrajeme.cz.

Odkazy:
***

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Vyzkoušel jsem si a kdybych deskovou variantu hry neměl už několik měsíců, asi by mě to spíš odradilo.... nemá to atmosféru, není to přehledné, vytrácí se radost ze hry, komunikace...
Potvrdila se moje domněnka už od dob kdy jsem hrál PC verzi Sankt Petěrburgu:
Počítačové hry se hrajou na počítači, stolní hry se hrajou na stole a má to svůj smysl - jakmile se to prohodí, stojí to obyčejně za prd (viz. třeba toto nebo naopak hrozný deskový Doom).

Jakub řekl(a)...

Je dobře, že si můžeme svobodně vybrat, co, kdy a s kým hrát ;-) Pro všechny, kdo si rádi zahrají něco nového, platí první část zprávy, že se chystá české vydání hry Yspahan a že je u nás dostupný stále větší výběr deskových her :-)

Anonymní řekl(a)...

Dovolím si jen dorbnou noticku a sice, že "co" si svobodně vybrat sice můžeme (máme-li peníze); bohužel "s kým" a "kdy" to bývá horší a tady zase nastupují počítačové hry (není-li na deskovky čas a/nebo spoluhráči).
Jinak Yspahan už několik měsíců v prodeji je, české vydání je tak trochu zbytečné (proč Albi nepřeloží třeba Ludvíka nebo jinou hru obsahující německé texty) - Yspahan neobsahuje žádný text a na inetu najdete perfektní profesionální český návod i s variantou pro dva hráče.
Vydání pod křídly Albi bude snad mít aspoň ten pozitivní dopad, že se hra objeví v mnoha dalších obchodech a dostane se více do podvědomí českých hráčů...