Akce: Deskohraní je v plném proudu

Deskohraní – mezinárodní festival her letos slaví 15 let. Této největší akce zaměřené na deskové hry u nás se můžete zúčastnit až do neděle 25. října. Koná se na tradičním místě – v Tyršově paláci na pražském Újezdě. Máte jedinečnou příležitost vyzkoušet novinky, které u nás letos vyšly. K dispozici je ale také na 30 nových her představených v Essenu.

Díky tomu, že se Deskohraní koná až po veletrhu SPIEL v Essenu, má svůj půvab i pro náročnější hráče. V Ludotéce mají tyto hry vyhrazenu jednu celou sekci. Najdete zde například Ships od Martina Wallace, 7 Wonders: Duel, Hotel Austria, Karuba, Mysterium, Signorie, Through the Ages: A New Story of Civilization.

Největší změnou letošního festivalu je oddělení Ludotéky od firemních prezentací her. V Ludotéce v přízemí najdete především hry z posledních let a ty dříve vydané. Hermani vám pomohou s výběrem her, které vás budou bavit. Novinky vám představí vydavatelé (MindOK, Albi, REXhry) v aule, která se nachází v prvním patře. Zároveň si zde můžete hry koupit za festivalové ceny. Prostor je to dostatečně velký a ochotní prezentátoři vám hry rádi představí.

Aula s prezentací novinek českých vydavatelů.
Velkou část programu vedle Ludotéky zabírají turnaje. Některých se mohou zúčastnit jen hráči, kteří se do nich kvalifikovali. Většina turnajů je však otevřená, takže se můžete zapojit a poměřit své síly s jinými hráči. Pokud neznáte pravidla, před turnajem vás je naučí. Můžete si zahrát například Tash-Kalar, Dixit, Patchwork, Takenoko, Colt Express, Duch, Země, 7 divů světa, Ticket to Ride.

V rámci Deskohraní se můžete řadu her naučit díky speciálním rychlokurzům, které vám vybranou hru představí, naučíte se pravidla i něco navíc (například hry Pukec, Rone, Zámky šíleného krále Ludvíka).

Odkaz: Deskohraní – program a podrobné informace

Obrazová příloha

Pavel Tatíček vás zasvětí do tajů své hry Hvědokupy na stánku Albi.

MindOK má tradičně pestrou nabídku výborných her.

Ani letos nechybí REXhry s krásnými hrami.

Infocentrum ve vstupní hale.

Codenames v Ludotéce.

Koutek essenských her.

Nabídka Ludotéky.

Samé pěkné věci.

Rychlokurz Šógy.

***

Žádné komentáře: