Herní akce, které přinese podzim

Jedním z nejlepších způsobů, jak si můžete vybrat novou hru, která vás bude opravdu bavit, je předem si ji vyzkoušet. Výbornou příležitostí jsou herní akce pro veřejnost, kterých se během podzimu uskuteční celá řada. Vaší pozornosti by neměly uniknout zářijové Hry a hlavolamy v Praze, říjnové Deskohraní v Praze či listopadové Deskobraní v Brně. Nezapomeňte si je poznamenat do svého kalendáře.

Výhodou těchto akcí také je, že si můžete na jednom místě osahat a vyzkoušet nejnovější hry, které letošní rok přinesl a ještě přinese (přehled najdete v Kalendáři novinek 2015 na Hrajeme.cz). Součástí programů bývají i turnaje, kterých se mohou zúčastnit začátečníci i zkušení hráči. Pokud tedy rádi soutěžíte, je to skvělá příležitost poměřit své síly s dalšími hráči, a třeba i něco vyhrát.

Hry-a-hlavolamyVýstava hry a hlavolamy


Termín: 10.–13. září

Místo: Praha, Novoměstská radnice na Karlově nám.

Popis: Čtyřdenní akce v krásných prostorách Novoměstské radnice, která je určena dětem i dospělým. Letos se koná již 21. ročník. Po celou dobu akce je otevřena velká herna deskových her a výstava hlavolamů z celého světa. Pro školy a dětské kolektivy se budou konat přednášky a workshopy.

Odkaz: Podrobné informace na webu akce

For-toys-logoFOR TOYS – veletrh hraček a her


Termín: 8.–11. října

Místo: Praha, výstaviště v Letňanech

Popis: Prodejní veletrh zaměřený na hračky a hry, které si zde můžete vyzkoušet i zakoupit. Nebudou chybět přední čeští vydavatelé a výrobci hraček a her. Souběžně se koná také FOR BABIES – veletrh potřeb pro děti a kojence a FOR GAMES – veletrh videoher a interaktivní zábavy.

Odkaz: Podrobné informace na webu veletrhu

logo-deskohrani-webDeskohraní – festival deskových her


Termín: 17.–25. října

Místo: Praha, Tyršův dům na Újezdě

Popis: Devítidenní festival deskových a karetních her, který letos slaví patnácté výročí. Je určen všem zájemcům o hry bez rozdílu věku a herních zkušeností. Program nabízí volné hraní pro děti i dospělé, pro hráče i veřejnost. Zúčastnit se můžete mistrovských turnajů i začátečnických soutěží. Nechybí předváděčky, prezentace her i firem. Předškolním dětem je určen dětský koutek.

OdkazPodrobné informace na webu festivalu

Goliáš-DavidGoliáš a David – festival deskových her


Termín: 14.–15. listopadu

Místo: Staňkov u Plzně

Popis: Letos se koná jubilejní desátý ročník festivalu, který je určen široké veřejnosti, dospělým, dětem i rodinám s dětmi. Vyzkoušet můžete starší i nové hry.

Odkaz: Podrobné informace na webu festivalu

Brněnské deskobraní – festival deskových her


Termín: 20.–22. listopadu

Místo: Brno, středisko volného času Lužánky

Popis: Nový festival her, který nabídne Brno. Těšit se můžete na velkou hernu i turnaje v různých hrách, například Summoner Wars, Tash-Kalar.

***

Žádné komentáře: