Novinka: Superšpión

Nová hra Superšpión, kterou u nás právě vydaly REXhry, by neměla uniknout nikomu, kdo má rád konverzační hry se skrytými rolemi. V této hře se můžete stát špiónem, nebo také agentem, který mu jde po krku, a zažít, jaké to je, když i malý detail, slovo v nesprávném kontextu vás může odhalit. Superšpión je párty hra určená pro 3–8 hráčů od 12 let. Zábavu vám přinese především ve větším počtu, a protože nevyžaduje prostor na stole, výborně se hodí i na cesty, třeba do vlaku.

Pravidla hry jsou jednoduchá, takže se s nimi rychle seznámíte a můžete hned začít. Hraje se vždy na několik kol a v každém kole se ocitáte v určitém prostředí v roli, která do něj zapadá. Můžete se stát šéfem na firemním večírku, rytířem na křižácké výpravě, letuškou v letadle, studentem na univerzitě. Jeden z hráčů je ale špión, který neví, kde se právě ocitl. Jeho úkolem je zjistit, v jakém prostředí se nachází, zároveň se nesmí prozradit. Úkolem ostatních je naopak odhalit špióna.

Jak se tedy hraje? Začíná hráč, který náhodně vybral prostředí a rozdal role. Osloví jiného hráče a položí mu jednu otázku. Hráč, který odpovídal, se pak zeptá dalšího. Nesmí tedy položit otázku tomu, kdo se ptal jako poslední. Série otázek a odpovědí probíhá, dokud nevyprší čas vymezený pro kolo nebo dokud některý hráč nevysloví nahlas podezření. Špión je odhalen, pokud se všichni ostatní na něm shodnou. Hru může zastavit také špión. Odhalí se a určí prostředí, ve kterém se hráči nacházejí. Pokud se trefí, v daném kole zvítězí.

Úspěšní hráči v každém kole získávají body. Ve hře pak zvítězí hráč, kterému se podařilo v průběhu hry nasbírat nejvíce bodů. Hra je jednoduchá, přitom v ní uplatníte fantazii, kreativitu, dedukci a výřečnost. Během hry také musíte pozorně sledovat ostatní, soustředit se, dávat si pozor na jazyk a rychle reagovat. Hra je proto výborná pro skupinku přátel a lidí, kteří rádi komunikují. Určitě vyzkoušejte.

Hra Superšpión získala nominace na cenu Golden Geek 2014 v kategoriích párty hra a inovativní hra.

Odkazy:
Související články:


***

Žádné komentáře: