Novinka: Hra o trůny – karetní hra

Čerstvou novinkou, která právě míří do obchodů je Hra o trůny: karetní hra. Je to české vydání druhé edice této LCG hry, které připravil Blackfire. Hra je díky tomu přístupná širšímu okruhu zájemců, než tomu bylo dosud (první edice se dala pořídit pouze v angličtině). Hra je určena pro 2–4 hráče od 14 let, tedy spíše náročnějším hráčům. Pravidla nejsou složitá, hra ale dává mnoho kombinačních možností a je náročnější na dobré zahrání.

Inspirací hry je samozřejmě svět fantasy ságy G. R. R. Martina Píseň ledu a ohně. Každý hráč si volí jednu z osmi frakcí, které soupeří o vliv. Může hrát za rod Starků, Targaryenů, Baratheonů, Lannisterů, Greyjoyů, Martellů či Tyrellů a bojovat o ovládnutí Železného trůnu nebo zvolit Noční hlídku. Každý hráč má k dispozici dva balíčky karet: dobírací balíček s kartami postav, míst, doplňků a událostí, které mu poskytují sílu, a balíček plánů, který určuje dlouhodobou strategii. Ve hře zvítězí ten, kdo jako první shromáždí 15 žetonů moci.


Již základní sada vám poskytne bohatý herní zážitek a je ideální vstupní branou do této hry. Postupně budou vycházet rozšiřující herní balíčky s 60 kartami (kapitoly) a velká krabicová rozšíření, která přinesou do hry nové možnosti. Tím, že se jedná o LCG, obsah všech rozšíření bude vždy pevně daný. Dobrou zprávou je, že rozšíření bude Blackfire vydávat hned, jak budou k dispozici, bez zbytečného čekání. A již v průběhu příštího roku jich vyjde celá řada.

Odkazy:

Následující video vás na příkladu hry naučí základní principy a ukáže vám jednotlivé typy karet a jejich používání ve hře.



***

2 komentáře:

iPad Hry řekl(a)...

GoT milujem a doskové hry tiež - môže to byť dokonalá kombinácia! :)

Blogger řekl(a)...

Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

Obchod odkudkoli - Váš čas je drahý. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

227,651,647 - Otevřené obchody na eToro