Jaké hry připravuje Albi pro příští rok

Albi na příští rok chystá několik pěkných novinek. Pokud vás zaujaly letos představené hry, můžete se těšit na česká vydání hned několika z nich. O které půjde? V březnu můžeme očekávat hry Mořeplavci a Fabrikmanager. Do léta budou následovat rozšíření úspěšné karetní hry Dominion: Intriky a kooperativní hry Pandemic on the Brink. Uvidíme, jaké další nové hry připraví Albi i pro druhou polovinu roku 2010.


O Mořeplavcích jste si již mohli přečíst, jedná se totiž o hru Endeavor, v německém vydání Magister Navis. Hráči jsou objevitelé, obchodníci, kteří expandují do celého světa, a tím rozšiřují slávu své říše. Můžete se těšit na příjemnou hru s řadou herních možností a celkem jednoduchými pravidly.  

Fabrikmanager je hra, kterou připravil Friedemanna Friese. Zasadil ji do industriálního světa Funkenslagu (u nás Vysoké napětí). Její český název ještě nebyl vybrán, můžete ho zkusit navrhnout. Hra má oproti Funkenslagu jednodušší pravidla a kratší herní dobu. Hráči jsou manažery továrny, a aby v konkurenci obstáli, musí ji rozvíjet co nejoptimálněji.

Dominion: Intriky jsou druhou edicí zdařilé karetní hry Dominion, která letos nasbírala řadu ocenění u nás i ve světě. Intriky není pouhé rozšíření. Jejich pořízením získáte samostatnou hru. Navíc ji můžete kombinovat s první edicí, respektive akční karty. Když dáte obě krabice vedle sebe, obrázky na nich se propojí.

Pandemic on the Brink je rozšíření se vším všudy. Kooperativní hra Pandemic s ním získává pátou nemoc a další varianty hry, umožní také hru v pěti hráčích.
Albi
Související články:

***

Žádné komentáře: