RoboRally je opět k dispozici

RoboRally

Po nějaké době je u nás k dostání RoboRally, zdařilá závodní hra robotů od Richarda Garfielda, která neztratila nic na popularitě ani po čtrnácti letech od prvního vydání. Hra je určena pro 2 až 8 hráčů. S počtem hráčů ale roste i zábavnost. Doporučena je hra alespoň ve čtyřech. V menším počtu můžete místo jednoho robota ovládat dva nebo tři. Zábavnost hry spočívá v interakci mezi roboty, jejich vzájemné postrkování, vystrkování a "ničení" pomocí laserů, nutnosti kombinovat a předvídat, trocha náhody i pěkné zpracování.

RoboRally - obsah krabiceHra je svižná, plná nečekaných zvratů a možných překvapení, takže nevadí, že je celkově delší. Délka pak záleží na zvoleném hracím plánu a herní variantě. Při základní hře je úkolem hráčů projet v daném pořadí několik vyznačených bodů. Zvolit si můžete i týmový deathmatch (souboj robotů, kdo přežije, vyhraje) či boj o vlajku (který tým získá cizí vlajku, vyhraje). Díky velké variabilitě bude každá hra jiná.

RoboRally - hraHráči ovládají své roboty pomocí programovacích karet. Pro každé kolo naplánují pět kroků. Ty se posléze vyhodnocují. S každým poškozením robota máte k dispozici méně karet na výběr. Snižují se tak vaše možnosti čelit nástrahám tratě i konkurentů. Svého robota však můžete opravovat a vylepšovat. Pokud máte alespoň trochu rádi závodivé hry s prvky "škození", pak RoboRally určitě vyzkoušejte.

Pravidla jsou jednoduchá, jejich vysvětlení zabere deset minut. Blackfire přikládá česká pravidla vytištěná na křídovém papíře. Je jen škoda, že obsahují chyby (tiskové, pravopisné, faktické, zaměněné obrázky). Nechápu, proč firma nenechá pravidla zkontrolovat profesionálem, když už chce, aby vypadaly profesionálně. Klidně by mohla mít poloviční velikost, lépe by se četla. Vydání obsahuje nápovědní kartu "Factory floor guide" s přehledem všech zařízení a jejich funkcí v angličtině. V pravidlech jejich popis ale budete hledat marně, musíte si tedy některé věci domyslet (například, které pásy jsou expresní a normální, nebo co jsou posunovače).

Odkazy:

***

1 komentář:

dteiml řekl(a)...

Koukám, že oba dva máme blog o hrách. Nechtěl by si vyměnit odkazy? Oba dva budeme mít více návštěv a čtenářů. Pokud máš zájem, mrkni na Skilltime a napiš mi na dteiml@gmail.com.