Deskové hry se Scottem

Board Games with ScottPři procházení webu můžete narazit na více či méně dobré stránky věnované deskovým hrách. Na jednu velmi zajímavou bych chtěl ale speciálně upozornit. Web Board Games with Scott je originální videoblog představující jednotlivé hry nebo rodiny her formou 10-30 minut dlouhých videosnímků.

Autor, Scott Nicholson, je Američan, který miluje deskové hry. Ve svých videosnímcích každou hru podrobně představí a připojí své doporučení, komu by se hra mohla líbit. Obrací se především na ty "diváky", kteří hru ještě nehráli. Mohou tak získat ucelenou představu, o čem hra je, a především, zda si ji chtějí zahrát. Nejedná se tedy o hlubokomyslné kritiky a rozbory her, ale velmi názorné a pěkné uvedení do světa každé hry. Všechny snímky mají svou pevnou strukturu doplněnou o různé autorovy vtípky a komentáře. Pokud vám tedy angličtina nečiní potíže, budete se dobře bavit.

Se kterými hrami se můžete seznámit: Thurn and Taxis, Blue Moon City, Lost Cities, Ticket to Ride, Adel Verflichtet, Carcassonne: The Discovery, Timbuktu, Aqua Romana, Die Macher, Mauer Bauer (a mnohými dalšími, u nás méně známými).

Video je pro představení deskové hry skvělé médium, neboť se dobře doplňuje průvodní slovo s obrazem, který umožňuje ukázat i různé akce (tahy, postupy apod.). Tedy, pokud zrovna hru nemáte před sebou společně se zkušeným hráčem. Má to jediný háček, a to dobré připojení k internetu. Možná vás Scott inspiruje a zkusíte si natočit svůj "herní videožurnál". Pro vystavení svého dílka vám doporučuji využít služeb YouTube. Nezapomeňte mi pak poslat odkaz :-)

Odkazy:
***

Žádné komentáře: