Předvánoční novinky od Albi 2006

Vánoce jsou již za dveřmi, ale možná teprve začínáte přemýšlíte, jakou novou hru byste chtěli najít pod stromečkem. Nebo jakou hrou byste potěšili své blízké či známé, když už mnohé mají či znají. Čím byste mohli překvapit? Zeptal jsem se tedy znalců ze dvou firem, jež hry dovážejí, co nového přichystali a co doporučují. Jako první odpovídá Pavel Prachař z Albi.

Jaké herní novinky jste připravili pro vánoční trh? Které z nových her byste chtěli obzvláště doporučit a proč zrovna je?
MykerinosNovinek je teď spousta. Už nějakou chvilku jsou na trhu karetní Eufrat a Tygris - následovník jedné z nejlépe hodnocených her historie - a taky Mykerinos - zajímavá a nepříliš komplikovaná hra od Ystari games, autorů dnes už legendárního Caylusu. Velmi dobré reakce jsou zatím na Hey, that´s my Fish, svižnou hru s tučňáky od Phalanx games. Kromě toho bych rád upozornil na vědomostní hru Česko: otázky a odpovědi - u nás zatím velice ojedinělý projekt, ve kterém lze najít 2400 vědomostních otázek ze šesti okruhů, nad kterými je možné ověřit své všeobecné znalosti. Zatím jsou i na tuto velice neobvyklou hru skvělé reakce hráčů.


Thurn and TaxisNo, a když se ptáš, tak bych mohl prozradit pár lehce zákulisních informací. Do Vánoc by mělo být k dispozici rozšíření Funkenschlagu: Benelux a Střední Evropa, které konečně umožňuje hrát i v České republice. Když se vše povede, vyjde nám opravdová bomba, letošní německá Hra roku (Spiel des Jahres) Thurn und Taxis. Doufáme v její úspěch i u nás, pod názvem Poštovní kurýr. No a sem bych připojil to speciální doporučení. Jak už mnozí hráči u nás zjistili, tahle hra opravdu stojí za to.




Máte v nabídce také hry pro děti mladší 10 let?
Hey, that´s my FishSe hrami do deseti let je to u nás malinko komplikovanější, ale také se najdou. Rozhodně Carcassonne a všechny jeho varianty. Taky Osadníci z Katanu v jejich základní verzi. Já sám je doma hraju s šestiletou holčičkou, takže do deseti let se dají určitě hrát taky bez problémů. Z nových her bych rozhodně doporučil Tučňáky, tedy Hey, that´s my Fish. Skvělá a rychlá hra, kterou jsem s dětmi s velkým úspěchem hrál nedávno na herním dni na ZŠ v Mýtě u Rokycan. Moc se jim líbila.

Jaká hra je tvá nejoblíbenější nebo kterou nejradši hraješ?
Ta poslední otázka je možná nejzákeřnější... Osadníci z Katanu, Sankt Petersburg, Puerto Rico, 6 bere, Želvičky, z nových her Factory Fun, Experiment, Die Säulen der Erde.

Odkaz:
  • Albi – moderní deskové a společenské hry
***

Žádné komentáře: