Shogun nahradí Wallensteina

Možná vás zaujala hra Wallenstein, ale k zakoupení již nebyla. Problém je v tom, že se vydavatel, firma Queen Games, před necelým rokem rozhodl výrobu Wallensteina zastavit a nahradit tuto hru novou, která by byla mezinárodně atraktivnější. Nejspíš se válečná tažení třicetileté války zdála vydavateli málo přitažlivá pro jiné země než Německo a střední Evropu, přestože je hra např. v Americe velmi populární.

Na srpnovém Genconu 2006 byl konečně ukázána nová hra Shogun. V plné kráse má být představena v říjnu v Essenu. Říjen má být také měsícem oficiálního vydání. Z původního Wallensteina hra přímo vychází a hraje se stejně, historicky je však zasazena do středověkého Japonska (období 1467-1573). Grafika hry byla kompletně přepracována na japonské téma hry. Pravidla byla upravena mírně, věž pro rozhodování bitev zůstala stejná. Vydání se připravuje jako multilingvální, takže karty již nebudou obsahovat texty.

Na webu Queen Games byla představena podoba karet akcí:

Na Boardgame News byla zveřejněna kromě krabice také hrací deska:

Na první pohled vypadá hra dobře. Jistě bude mít oproti Wallensteinovi "vychytané" některé mouchy. Pro nás ze srdce Evropy byl ale původní Wallenstein přitažlivější. Přeci jen je něco jiného bránit jako známý vojevůdce Čechy nebo Moravu než neznámou japonskou provincii. I když exotika může také leckoho oslovit. Výborné a velmi věrohodné bylo skloubení tématu a herního mechanismu. Uvidíme, jak se podařilo naroubovat válečné tažení třicetileté války na japonské téma. Když nic jiného, tak dostaneme novou mapu pro oblíbenou hru ;-)

Odkazy:
***

Žádné komentáře: