Novinka: Krysí válka

Krysí válka je rychlá karetní hra pro dva hráče, kterou vydalo Albi koncem loňského roku. Patří do řady her, ve kterých není potřeba mnoho herního materiálu k tomu, abyste si s nimi užili spoustu zábavy. Hra obsahuje šestnáct vtipně ilustrovaných karet, na nichž jsou obrázky krys na různých krysích táborů. Dokážete přelstít protivníka a získat vítězství pro Eidamáky či Hermelíny, krysí rody, které vedou dlouhou válku. Autorem hry je Seiji Kanai, který je tvůrcem například hry Milostný dopis (další malá hra).



Každý hráč má svou sadu osmi karet, které mají různé hodnoty od 0 do 7. V každém kole oba hráči vyberou jednu kartu z ruky a současně ji otočí. Na to porovnají jejich sílu a speciální schopnost, aby určili, kdo se stal vítězem kola. Vyhrává karta s větší hodnotou, ale některé speciální schopnosti to mohou zvrátit. Například Nájemný vrah má sílu 3 a jeho schopnost říká, že vyhrává karta s nižší hodnotou síly, takže porazí i Generála se silou 6. Nepřemůže ale Čaroděje se silou 5, protože ten zruší speciální schopnost Nájemného vraha.

Každá partie je díky zvláštním schopnostem jednotlivých karet a možným kombinacím jejich efektů vždy napínavá a plná zvratů. Musíte odhadovat, co by soupeř mohl zahrát, a jak by se na jeho tahy dalo nejlépe odpovědět. Hra končí ve chvíli, kdy jeden z hráčů vyhraje čtyři kola – jeho rod zvítězil v rozhodující bitvě. Může se také stát, že karty dojdou dříve, než někdo vyhraje čtyři kola, pak je remíze a hraje se znovu.




Odkazy:


***

Žádné komentáře: