Novinka: Šplouch!

Jsou hry, od kterých toho moc nečekáte, ale když je vyzkoušíte, velmi si je užijete. A nemusí se jednat o nic velkého a náročného. Pěkným příkladem je hra Šplouch!, kterou vydaly REXhry. Je určena pro 2–6 hráčů bez rozdílu věku. Bavit se budete s dětmi i dospělými. Kovová krabička skrývá dřevěné dílky různých tvarů a barev. Vaším úkolem je z nich společně postavit věž nejlépe tak, aby spadla spoluhráči, a ne vám.

Zní to jednoduše, až primitivně, stavět věž. Jednoduchá hra je, ale ne primitivní. Dřevěné dílky mají podobu kostiček, špalíčků, destiček různých velikostí. Na začátku si je postupně rozeberete a při následné stavbě se střídáte. Dílek, který máte postavit vám ale vybere soused. A pokud vám věž spadne, získá bod on. Musíte proto výběr dobře uvážit, protože zvolit můžete jen dílek stejné barvy nebo stejného tvaru.

Hra vyžaduje trochu zručnosti a pevnou ruku. Spoluhráči vás ocení, když zvládnete přidat nové patro na již velmi rozkolísanou věž. Budete stavět věže roztodivných tvarů a s napětím sledovat pokusy ostatních.

Malá kovová krabička je skladná a pravidla jsou jednoduchá, takže si hru můžete vzít kamkoliv a zahrát si s kýmkoliv ve volných chvílích. Jednu partii zvládnete za 10 minut.

Hra je sice určena dětem od 6 let, ale měla úspěch i u předškoláků. Zároveň se při ní pobaví i dospělí. Můžete si ji zahrát s přáteli u vás doma i třeba v hospodě.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: