Novinka: XCOM – desková hra

Žhavou novinkou těchto dnů je kooperativní hra XCOM: Desková hra, jejíž českou lokalizaci připravil Blackfire.Ve hře XCOM se stanete vůdcem elitní mezinárodní organizace, jejímž úkolem je chránit lidstvo, zabránit panice a odrazit invazi mimozemšťanů. XCOM si zahrajete až ve 4 hráčích, umožňuje i hru pro jednoho. Je to tematická hra určená náročnějším hráčům.

Desková hra XCOM vychází z počítačové hry XCOM: Enemy Unknown. Připravte se proto na nelítostný boj s mimozemskou hrozbou. K dispozici máte nejlepší vybavení a vojáky na světě. Vaším úkolem je likvidovat UFO, zkoumat mimozemské technologie, s jejich pomocí bránit základnu a připravit se na poslední úder. Jen při dobrém plánování, koordinaci akcí a efektivním využívání zdrojů můžete uspět při záchraně lidstva.

Hra je řízena speciální digitální aplikací. Aplikace dává hře napětí, protože vás nutí se rozhodovat v reálném čase a umí reagovat podle vašich úspěchů i neúspěchů. Umožní vám také nastavit si jednu ze tří obtížností. Navíc vás naučí i pravidla.

Autorem hry je zkušený Eric M. Lang, který stojí za hrami jako A Game of Thrones: The Card Game, Warhammer 40,000: Conquest, Star Wars: The Card Game, Quarriors.

Odkazy:


***

Žádné komentáře: