Chystá se: Colt Express a rozšíření hry Terra Mystica

MindOK s ohlašováním novinek ještě pro letošek neskončil. Velkým lákadlem pro všechny náročnější hráče bude rozšíření hry Terra Mystica nazvané Oheň a led, které u nás vyjde současně se světovou premiérou už v říjnu. Milovníci divokého západu a vláčků by si neměli nechat ujít novinku Colt Express, která bude mít 3D herní plán. Už do konce září vyjde rychlá karetní hra Port Royal. Koncem října pak přibydou tři nové rozšiřující sady Příběhů z kostek

Terra Mystica: Oheň a led (rozšíření hry)
Terra Mystica se dočká rozšíření, které do hry přináší nové rasy, nový herní plán, nové typy terénu. Mezi novými národy například budou: Yettimistři moci, Ledové panny uctívají své chrámy, Akolyté – svým životem je zaměřen na kulty, Dragonlords používají svou moc, aby vytvořili sopky.
 

Colt Express
  • pro 2–6 hráčů od 10 let, herní doba 30 minut
  • téma divokého západu
  • netradičně provedený herní plán v podobě vlaku, který si hráči před začátkem hry složí
  • Cold Express na BGG (en)
Každý hráč představuje banditu, který přepadl vlak, aby okradl jeho movité pasažéry a zmocnili se kufříku s výplatami důlní společnosti, ten však hlídá maršal Samuel Ford. Každý se chce stát nejbohatším psancem Divokého západu. Hra se odehrává ve vlaku, který představje trojrozměrný model. V něm se banditi pohybují z vagonu do vagonu i po střeše, střílí, olupují cestující. K dispozici mají karty představující akce. Na začátku každého z pěti kol se odhalí, s kolika kartami se bude hrát a co se stane na konci kola. Všichni se chtějí napakovat, takže nezbývá, než si dobře naplánovat, jaké akce zahrát. 

    Port Royal
    • pro 2–5 hráčů od 8 let
    • karetní hra
    • téma pirátů a lodí
    • dostupná do konce září 
    • Port Royal na BGG (en)
    Jedná se o svižnou karetní hru, ve které jsou všichni neustále zapojeni do hry. Určena je široké hráčské veřejnosti, pro rodinné hraní i náročnější hráče. Kupci v Port Royal se snaží získat z Karibského moře co nejvíce. Pokud chtějí vydělat příliš, riskují, že pro jeden den spláčou nad výsledkem. Kdo chce moc, nemá nic. Získejte přízen admirálů a guvernérů, abyste měli podporu pro expedice, které vám pomohou zvítězit.

    Příběhy z kostek: Mix – Ordinace, Sport, Vesmír (rozšíření hry)

    Příběhy z kostek obohatí nové tři tematické sady po třech kostkách, které můžete zapojit do hry, a tím obohatit vaše vyprávění o téma sportu, vesmíru či ordinace (z lékařského prostředí). Rozšíření by mělo být k dispozici koncem října.




    Související články:
    ***

    Žádné komentáře: