Chystá se: Zaklínač přijde v podobě deskové hry

Slavná románová sága Andreje Sapkowského o tajemném zaklínači, který za úplatu odstraňuje nejrůznější nestvůry, se dočká deskoherní podoby. Jmenovat se bude The Witcher Adventure Game a zahrajete si ji ve 2–4 hráčích. Hru připravuje polská společnost CD Projekt RED. Na vývoji se podílí také vydavatelství Fantasy Flight Games. Hra vyjde v tomto roce.

Příznivce Zaklínače jistě potěší, že hra vyjde také v češtině, a to díky společnosti Blackfire. Možná se dočkáme do konce roku.

Hra vás zavede do různých koutů světa Zaklínače. Hráči vystupují za některou ze čtyř postav: Geralt z Rivia (příšerobijec), Triss Merigold (kouzelnice), Yarpen Zigrin (trpasličí válečník), Dandelion (bard). Každá postava má své jedinečné schopnosti a způsoby, jak překonává překážky. Na nepřátele se můžete dívat přes meč jako Geralt, podplatit je zlatem jako Dandelion, uplatnit převahu v počtu jako Yarpen díky vlastnímu společenství trpaslíků či pomocí kouzel jako Triss.

Hráči budou plnit různé úkoly, například lovit příšery, vydělávat zlato.

Autorem hry je Ignacy Trzewiczek, který má na svém kontě řadu úspěšných her, například Stronghold, Prêt-à-Porter, Convoy, 51st State.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: