Novinka: Hra nejen na hory

Příznivci hor a lyžování si mohou zimní zábavu dopřát, i když zrovna není sníh, a to díky novince od vášnivého lyžaře a cestovatele Jana Petráně a kreslíře Zdeňka Hofmana. Jmenuje se Hra na hory. Setkáte se v ní s nejrůznějšími situacemi, které vás na horách mohou potkat. Nejedná se o žádnou strategii, ale o společenskou hru, kterou si zahrajete, když chcete něco nenáročného. Hra je určena pro 2–6 hráčů. Ve větším počtu si užijete více koulovaček.

Herní plán.
Hra na hory má jednoduchá pravidla. Vaším cílem je na sjezdových tratích, které jsou rozděleny podle obtížnosti (známá modrá, červená a černá) nasbírat určitý počet bodů. Ve hře procházíte herním plánem a zažíváte různé situace, které se mohou stát na horách. Abyste se mohli vydat na některou ze sjezdovek, musíte načerpat energii a vydělat peníze. Takový sjezd není jen tak a není zadarmo.

Po plánu se pohybujete pomocí kostky. Pokud se chcete dostat dál, než vám určila kostka, musíte vynaložit energii navíc. Když například nechcete zastavit ve frontě na vlek (to by vás mimochodem také stálo nějakou energii), můžete postoupit rovnou na sjezdovku. Vydělat nějaké peníze můžete v servisu, pomocí při stavění slalomu či úklidu sněhu. Energii zas načerpáte v restauraci nebo na rande. Ale pozor, musíte si hlídat příjmy a výdaje peněz a energie, jinak se může stát, že skončíte ve sněhu bez peněz a energie.

Detail s černou sjezdovkou.
Koulovačka nastane, když se dva hráči potkají na jednom políčku. Oba si hodí kostkou. Komu padne méně, zaplatí energií. Při rovnosti si podají ruce a hraje se dál.

Hru ilustroval svými vtipnými kresbami Zdeněk Hofman. Na plánu najdete drobné vtípky (jeden je i na krabici). Provedení hry je solidní díky výrobě u Bonaparte.Hra na hory je společenská (party) hra pro nenáročné hráče, kterým nevadí větší podíl náhody. Možná si ji zahrajete večer po lyžování, když se budete chtít pobavit nad tím, co jste během dne zažili.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: