Novinka: Terra Mystica právě vychází

Jedna z nejočekávanějších letošních novinek míří do obchodů a ty specializované ji již mají v nabídce. První vydání hry Terra Mystica, představené loni v Essenu, bylo beznadějně rozebrané. Terra Mystica je strategická hra pro 2–5 hráčů s civilizačními prvky. Každý hráč představuje jeden ze 14 národů. Ty mají specifické vlastnosti, které jim dávají odlišné možnosti při rozvoji svých sídel a budování měst ve společném fantasy světě.

Herní plán představuje krajinu s řekou, která je rozčleněna sítí šestiúhelníkových polí. Vyskytují se v ní různé typy krajiny. Každý národ má své preference a upravuje krajinu tak, aby mu vyhovovala. Hráči si ve hře neškodí, neboří si budovy, nekradou peníze, ale přesto se mohou i výrazně ovlivňovat jinými způsoby. 

Hra obsahuje mnoho prvků a vypadá na první pohled složitě. Pravidla jsou ale na strategickou hru vcelku jednoduchá. Hra samotná poskytuje velkou variabilitu a pestrost. Svou strategii musíte přizpůsobit zvolenému národu, výhodám, které získáte během hry, a dalším prvkům.

Tuto hru byste si neměli nechat ujít. Pokud máte rádi strategické civilizační hry, bude se vám Terra Mystica určitě líbit.  

S hrou se můžete seznámit například v herně Světa deskových her v Praze, a to v úterý 2. dubna od 17 do 20 hodiny.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: