Co přinesl Veletrh hraček v Norimberku

NorimberkBěhem roku se v Německu konají dvě velké herní akce, únorový Veletrh hraček v Norimberku a říjnový veletrh her v Essenu. Především herní veřejnost se schází v Essenu, kdežto veletrh v Norimberku je určen výhradně odborníkům zastupujícím firmy a novinářům. Letos se konal již 60. ročník, proběhl 5.-10. února. Během roku poznáme, které z novinek se objeví také u nás.

Na webu spolocenskehry.sk si můžete přečíst článek o veletrhu v Norimberku od dilli. Seznámíte si alespoň o některých novinkách, které se zde objevily. Na holandském webu Gamepacku pak kromě představení novinek významných vydavatelů najdete i řadu obrázků. Namátkou - Alea Iacta Est pro 2-5 hráčů (Alea), Valdora od Michaela Schachta (Abacusspiele), Einauge sei wachsam! od dvojice Wolfgang Kramer & Michael Kiesling (Amigo), Bombay (Ystari/Asmodee), Small World (Days of Wonder/Asmodee), Dominion - Die Intrige! od Donald X. Vaccarino (Hans im Glück) - vyjde jako samostatná hra, k níž nepotřebujete základ, Genial Spezial od Reinera Knizii (Kosmos), Die Goldene Stadt od Michaela Schachta (Kosmos), nové vydání Modern Art od Reinera Knizii (Pegasus Spiele), Montego Bay (Queen Games), Livingstone (Schmidt Spiele).

AleaAlea letos slaví deset let. Oslaví je mimo jiné vydáním Schatzkiste - "truhlicí" plnou rozšíření k hrám z řady Alea: nové karty k San Juanu, Notre Dame, Wie Verhext!, nové budovy k Puerto Ricu, kartičky k V roce draka.

Příští ročník mezinárodního veletrhu Toy se bude konat opět v Norimberku 4.-9. února 2010.

Odkazy:

***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Koho zaujala výroční "Pokladnice" od Aley, nechť nakoukne do diskuzního fóra: http://forum.deskovky.net/viewtopic.php?id=236