Space Alert a další novinky CGE jsou dostupné

Space Alert

Poslední novinkou Vládi Chvátila je Space Alert. Na podzim ji představilo CGE v Essenu. Od té doby byl netrpělivě očekáván i u nás. Českého vydání se všichni zájemci konečně dočkali a mohou si tuto netradiční kooperativní hru pořídit a vyzkoušet. Současně je k dispozici Galaxy Trucker: Velké rozšíření.

V čem je Space Alert jedinečná hra? Prověří vaše schopnosti efektivní spolupráce a komunikace, neboť v reálném čase musíte s ostatními spoluhráči naplánovat akce tak, abyste uspěli. Přitom záleží na každém, jak bude platným hráčem. Ve hře tvoříte posádku průzkumné lodi, jejímž úkolem je prozkoumat nebezpečný sektor galaxie. Hlášení o to, co a jak se děje, zaznamenaná nebezpečí či přechod do nové fáze letu vám oznamuje palubní počítač (prostřednictvím CD). Jak poznáte, že jste svou misi zvládli? Jednoduše. Vyhrajete, pokud přežijete a vrátíte se zpět.

Galaxy Trucker: Velké rozšířeníNeméně očekávanou novinkou bylo Velké rozšíření Galaxy Truckera. Je to vlastně pestrý soubor menších rozšíření a doplňků k úspěšné hře, které do ní vnáší nový náboj. Především umožňuje hru pro pátého hráče a nové technologie s novými dílky pro stavbu raket a dosud nevídanými mimozemšťany a novými plány lodí třídy IA a IIA. Dále v rozšíření najdete Drsné štreky a bonusové karty.

Je jen na vás, jaké všechny nové herní komponenty ve hře použijete. Ale všeho s mírou. Pokud jste vlastníky prvního vydání Galaxy Truckera a pořídíte si Velké rozšíření, pak obdržíte i balíček s komponenty, abyste měli kompletní hru z nového vydání (tzv. kompatibility pack).

Distributorem obou her je u nás Albi.

Související články:

***

Žádné komentáře: