Podzim opět ožije deskovkami

Deskohrani 2007Nyní by měli zbystřit všichni, kdo si rádi hrají. Především pak ti, kteří se chtějí naučit něco nového. Také letos nás čeká podzim nabitý příležitostmi k vyzkoušení nejrůznějších deskových a karetních her na řadě akcí. Navštívit herní akci či deskový klub je nejlepší cesta, jak se můžete naučit skvělé hry, aniž byste museli dlouze studovat pravidla. Rychleji tak proniknete do tajů i těch složitějších her a váš zážitek z hraní bude o to intenzivnější.

Příkladem za všechny je složitější, ale oceňovaná Agricola - jakmile si ji zahrajete pod vedením zkušeného hráče, rychle pochopíte její principy a roli všech herních komponent. Pak už si hru budete užívat a vymýšlet ty nejlepší strategie a herní kombinace, které vám dají nejvíce bodů na konci hry.

Především vřele doporučuji Deskohraní, které se koná v Tyršově domě v Praze v prvním říjnovém týdnu (27. 9.-5. 10., vždy 9-22 hod.). Nabídne vám k vyzkoušení několik stovek her - naučí vás je zkušení hermani. Volné hraní je ve všední dny zdarma, o víkendu zaplatíte vstupné na celý den. Na všechny, kdo by si rádi poměřili své síly v některé hře, čeká řada turnajů. Letošní lahůdkou bude mistrovství světa v Gipf projektu, které proběhne za účasti autora těchto her Krise Burma.

Deskohraní 2008

V listopadu se uskuteční hned dvě vícedenní akce zaměřené na volné hraní. První z nich proběhne v Nepomuku u Plzně 8.-9. listopadu v prostorách základní školy. Na festivalu her vás čeká řada novinek i osvědčených deskových a karetních her i nějaké to překvapení. A jak se akce jmenuje? Goliáš a David. Nejspíš jste se již s tímto jménem setkali. Akce se nekoná poprvé.


Další listopadovou akcí je již 4. ročník Severského hraní, což je herní akce nabízející volné hraní a turnaje (např. miniturnaj v Bangu či Fazolích, turnaj tříčlenných družstev Trojkoruna). Akce proběhne 13.–17. listopadu v rekreačním středisku STAP ve Sloupu v Čechách. Bude to jen pár týdnů od Essenu, takže bude jistě k dispozici řada novinek. Kapacita je ale omezena, takže pokud o účasti uvažujete, přihlaste se co nejdříve.

Odkazy na další herní akce naleznete v rubrice Akce v levém sloupci.

Odkazy:
Související články:
***Aktualizace 29. října 2008***

Žádné komentáře: