Chystá se: Mage Wars vyjdou v češtině

Blackfire prozradil další velmi pěknou hru, kterou ještě letos nebo během příštího roku lokalizuje do češtiny. Bude hra Mage Wars od Arcane Wonders pro dva hráče. Zatím není jasné, zda se bude jednat nejdříve o variantu Arena, která již vyšla, či o Academy, jejíž vydání se teprve připravuje.

Academy by měla být o něco jednodušší a přístupnější verze hry Mage Wars. V případě, že se Blackfire rozhodne nejprve lokalizovat Arénu, mohla by být ještě letos. Pokud by se čekalo na Academy, pak bychom se obou her mohli dočkat v příštím roce, Academy na jaře 2016 a Aréna by následovala na podzim.

Mage Wars je taktická desková hra, která kombinuje prvky karetní a figurkové hry. Hraje se na plánu, který je rozdělen na čtvercové oblasti, zóny. Ty upravují pohyb a umístění různých objektů. Hráči představují čaroděje, kteří nastupují proti sobě do arény, aby poměřili své síly. Každý přitom pochází z jiné magické školy, takže využívají rozdílná kouzla, která mají uložena ve svém kouzelnické knize. S jejich pomocí vyvolávají mocné bytosti, aby za ně bojovaly, sesílají útočná kouzla, vyzbrojují se či si připravují mocné artefakty, a podobně.

Díky českému překladu bude tato velmi zdařilá hra přístupná širšímu okruhu hráčů. O její kvalitě a oblibě hovoří i nominace na řadu cen, Golden Geek Award, International Gamers Award, Origins Award.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: